Családi pótlék megszűnése – Friss információkat közölt a minisztérium a családi pótlék kivezetéséről!

Családi pótlék megszűnése – Friss információkat közölt a minisztérium a családi pótlék kivezetéséről!

Családi pótlék megszűnése – Friss információkat közölt a minisztérium a családi pótlék kivezetéséről! Felröppentek olyan hírek, miszerint a kormány belenyúlna a családi pótlékok rendszerébe, azaz megszüntetné ezt a juttatást. Erre reagálva egy közleményt juttattak el szerkesztőségünkhöz, melyben tisztázzák a helyzetet.

( Friss hírek )Mint arról korábban beszámoltunk, felröppentek olyan hírek, miszerint a kormány belenyúlna a családi pótlékok rendszerébe. Az államtitkár csak annyit közölt, a segélyezés kiterjesztése helyett különböző támogatásokkal segítik azt, hogy minél több embernek legyen munkája.

Erre érkezett most egy friss reakció a Kulturális és Innovációs Minisztérium Sajtó- és Kommunikációs Főosztály, melyben azt írják, a

kormány nem tervezi a családi pótlék megszüntetését, ez egy álhír. Sőt, a gyermeket nevelő családokat egyre több támogatással segítjük a családi adórendszeren. A családi adókedvezményen, a négygyermekes édesanyák SZJA-mentességén és a CSOK Pluszon keresztül.Magyarországon az állam hozzájárul havi rendszerességgel a gyermekeket nevelő szülők költségeihez családi pótlék formájában. Erre az ellátásra tulajdonképpen mindenki jogosult, aki gyermeket nevel, semmiféle előzetes feltételnek nem kell megfelelnie azon kívül, hogy ez a saját háztartásában történjen ez. Az összeg azonban nem sok, mára inkább már csak jelképes, egy gyermek után 12 200, illetve 13 700 forint – attól függően, ha a szülő egyedülálló, akkor magasabb 1500 forinttal. Két gyermek esetén 13 300 forint vagy 14 800 forint gyermekenként, a három gyermekes családokban 16 ezer, illetve 17 ezer forint gyermekenként.error: Content is protected !!