Bejelentették – Országos kivonulást közölt a magyarok egyik kedvenc üzletlánca!

Bejelentették – Országos kivonulást közölt a magyarok egyik kedvenc üzletlánca!

Bejelentették – Országos kivonulást közölt a magyarok egyik kedvenc üzletlánca! Döntésüket azzal magyarázzák, hogy bevételük jóval alacsonyabb annál, mint amire számítottak.

( Friss hírek 0-24 )Teljesen kivonul Ausztriából a Pepco-csoport

– írja a Reuters a vállalat közlésére hivatkozva. Az osztrák piac elhagyását azzal magyarázzák, hogy ott nem tudnak az elvárt megtérüléssel működni.

A Pepco márka mögött álló, a varsói tőzsdén jegyzett vállalat 2021 szeptemberében lépett be az osztrák piacra.

Az Európa számos országában működő kiskereskedelmi láncnak tavaly december végén 4832 üzlete volt.

Magyarországon 250 üzletet működtetnek.A vállalat még tavaly ősszel közölte, hogy lassítják az új boltok nyitásának folyamatát,

és elsősorban a megtérülés növelésére koncentrálnak. Ennek ellenére 2023-2024-ben, két év alatt összesen 400 új üzlet nyitása szerepel a vállalat terveiben.

Az osztrák piacról való kivonulás a cég közlése szerint nem érinti a nyugat-európai térségben tervezett bővülési ütemüket.

Ahogy az Origo megírta, a Pepco is azon vállalatok közé tartozik, melyeket érint a Vörös-tengeren kialakult válság.  Ezért előfordulhat, hogy boltjaikban egyes termékekből átmeneti áruhiány alakul ki.Tavaly a szerb piacon történt kedvezőtlen fordulat, bár ez csak áttételesen érintette a vállalatot, mivel Szerbiában az üzletlánc többségi tulajdonosa jelentett csődöt.

error: Content is protected !!