Bankkártyások figyelem – 2024. március 1-től ezért is többet kell fizetni a lakossági ügyfeleknek!

Bankkártyások figyelem – 2024. március 1-től ezért is többet kell fizetni a lakossági ügyfeleknek!

Bankkártyások figyelem – 2024. március 1-től ezért is többet kell fizetni a lakossági ügyfeleknek! Az OTP Bank a digitális, elektronikus átutalásoknál egyszámjegyű, a többi díjnál differenciált ármódosítást hajt végre 2024. március 1-től lakossági ügyfeleinél. Ez azt jelenti, hogy az átlagos bankolási szokásokkal rendelkező ügyfelek többsége egyszámjegyű emelést fog érzékelni az előző évben kifizetett banki díjaihoz képest.LEGFRISSEBB HÍREK

Amint az ismert, a Központi Statisztikai Hivatal a tavalyi évre 17,6 %-os inflációt állapított meg. A bankoknak lehetősége van akár az inflációt elérő szinten emelni a számlavezetési díjakat. Az OTP Bank nem ezt a megoldást választotta.

Egyes szolgáltatásoknál például továbbra is marad a díjmentesség. A hitelintézet kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra, és különösen fontosnak tartja a pénzügyi edukációt, a gyakorlati tudás biztosítását a fiatalok számára. Épp ezért továbbra is díjmentesen biztosítja az OTP Junior számlát (számlavezetés, éves bankkártya díj, valamint Internet és Mobilbanki szolgáltatás) a 24 év alattiak számára, valamint az elektronikus átutalás is díjmentes marad a fiatal ügyfelek számára havi 100 000 forintig.Van ami nem változik:

Az online utalások esetében minden ügyfél számára továbbra is megmarad az akciós díjmentesség 20 000 forint alatti utalások esetében. Havonta összesen 500 000 forint összegig, amihez csupán az ügyfeleknek igényelniük kell a megfelelő kedvezményelemet.

Az elektronikus átutalások, valamint egyes számlacsomagok esetében egyszámjegyű emelésre számíthatnak az ügyfelek a többi díjnál pedig differenciált lesz az ármódosítás. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az átlagos bankolási szokással rendelkező ügyfelek­ többsége az előző évi költségekhez képest egyszámjegyű emelkedést fog tapasztalni írja a Bank.Az OTP Bank nem csak a bankolási szokásokat vette figyelembe az árazási gyakorlat kialakításakor, hanem az ügyfelek utazási szokásait is. Hiszen az Árfolyam+ kedvezménycsomag – bevezetése óta – nagyon népszerű az ügyfelek körében, mert ezzel a megoldással bankkártyás vásárlás esetén középárfolyamon vásárolhatnak külföldi utazásaik során. Emiatt az OTP Bank a csomag díjmentességét egy évvel meghosszabbítja. Az ügyfelek számára kedvező változás az is, hogy a szolgáltatás igénybevételének felső limitje duplájára, 600 000 forintra emelkedik, és valamennyi devizanemre érvényes lesz.Az OTP Bank törekszik arra, hogy a jövőben is megbízható, versenyképes, gyors, kiszámítható és biztonságos szolgáltatásokat nyújtson ügyfelei számára. Az új díjak 2024. február 9-től a hitelintézet érintett termékoldalain a hirdetményekben vagy a kondíciók aloldalon találhatóak meg.

error: Content is protected !!