Autóhitel 2022 – Mik a feltételei az autóhiteleknek?

Autóhitel 2022
300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

Autóhitel 2022

Mik a feltételei az autóhiteleknek?

Mik a feltételei az autóhiteleknek?

GYORSKÖLCSÖN MÉG MA! BÁRLISTÁSOKNAK IS: KATTINTSON IDE

A személyi kölcsönök feltételei szerencsére könnyen teljesíthetők (legalábbis egy lakás- vagy adósságrendező hitelhez képest). A következőknek kell megfelelned:

  • Be kell töltened a bank által meghatározott minimum korhatárt és nem haladhatod meg a maximálisat. Néhány pénzintézetnél már 18 éves kortól is hiteleznek, de létezik olyan bank is, ahol minimum 25 évesnek kell lenned. Sok helyen nem kötik ki a felső határt, de akadnak olyan intézmények is, ahol 65 éves kor felett már szükséged lesz egy adóstársra is, ha kölcsönt szeretnél igényelni.
  • Rendelkezned kell állandó magyarországi lakcímmel és elérhetőséggel. Elérhetőség alatt telefonszámot és e-mail címet ért a legtöbb pénzintézet.
  • Rendelkezned kell a bank által meghatározott rendszeres minimum jövedelemmel. Sok helyen nem elég a minimálbér, de akadnak olyan bankok, akik azt is elfogadják. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a kölcsön összegét a fizetésed nagysága határozza meg. Alacsonyabb jövedelemmel valószínűleg csak kisebb összegű kölcsönök jöhetnek majd szóba.
  • A bankok számára az sem mindegy, hogy mióta dolgozol a jelenlegi munkahelyeden. A legtöbb pénzintézet 3-6 hónapnyi munkaviszonyt vár el az igénylőktől. Nem lehetsz próbaidőn és a határozott idejű munkaszerződés sem szokott az igénylő javára válni.
  • Fontos, hogy legyen bankszámlád! A pénzintézetek a bankszámlakivonat alapján győződnek meg róla, hogy felelősségteljesen bánsz a pénzeddel és alkalmas vagy a hitelfelvételre. Ez az elvárás akkor is fennáll, ha valaki készpénzben kapja a fizetését. Ne feledd, hogy nemcsak a neveden kell, hogy legyen a számla, az aktív használat is elengedhetetlen.
  • Ne szerepelj a negatív KHR listán! Ide akkor kerülhetsz fel, ha a minimálbérnek megfelelő lejárt tartozást halmoztál fel, és ha több mint 90 napig nem fizetted a meglévő hiteleidet. Esetleg a közüzemi számlákkal vagy több mint 3 hónapos elmaradásban. A negatív adóslistán való szereplés nemcsak autóhitel felvételét gátolja meg, hanem minden más kölcsönlehetőségtől is elvág téged.

Természetesen az sem biztosíték, ha megfelelsz az alapvető követelményeknek. A bank a hitelbírálat során felméri, hogy mennyire vagy kockázatos ügyfél. Ilyenkor azt vizsgálják, hogy a körülményeid alapján mennyire valószínű, hogy vissza tudod majd fizetni a kapott pénzt.

error: Content is protected !!