Adóvisszatérítés-2022: Bejelentették ki kapja meg és ki nem, sokan kapnak +600Ezer ft-ot:

Szja (adó) visszatérítés 2022: ITT A TRÜKK, PLUSZ 600 EZER FORINTOT KAPHATSZ VISSZA HA ÍGY CSINÁLOD >>>

Nagyon nem mindegy, hogyan számolják el a családi adókedvezményeket a szülők: okos számolgatással több százezer forintot is nyerhetnek az szja-visszatérítésen. Az adószakértő egy példán keresztül felvázolta, hogy egy háromgyerekes család akár 600 ezret is nyerhet, ha okosan készítik el a bevallásukat.

Érdemes lesz nagyon odafigyelni a májusi szja-bevalláskor azoknak, akik jogosultak a visszatérítésre. Ugyanis okos számolgatással több százezer forintot is nyerhetnek a családok – mondta a 24.hu-nak Angyal József okleveles adószakértő.

Szja (adó) visszatérítés 2022 : Példaként említette, hogy ha egy háromgyerekes családban az egyik szülő bruttó 300 ezer, a másik bruttó 360 ezer forintot keres – ebben az esetben ők ketten maximálisan ki tudják év közben használni a családi szja-kedvezményt, a járulékkedvezményt viszont nem.

Nem fizettek tehát személyi jövedelemadót, így viszont cserébe nem kapnak februárban visszatérítést – hívta fel a figyelmet Angyal József. Azonban, ha nem vették volna igénybe év közben a családi kedvezményt, akkor lenne 540 ezer, illetve 648 ezer forint visszatérítésük.

Nem mindegy, hogy adóbevalláskor hogyan számolják el a családi kedvezményt. Érdemes az alacsonyabb keresetű szülő nevére csoportosítani a családi adó- és járulékkedvezményből amennyit csak lehet. Így a magasabb keresetű szülő igénybe tudja venni szja-visszatérítést is. A konkrét esetben a bevallást úgy érdemes elkészíteni, hogy a havi bruttó 300 ezer forintot kereső szülő  érvényesítse egyedül a havi 99 ezer forint családi kedvezményt.

A szakember arról beszélt, hogy a bevallási tervezetet csak kiindulási alapnak tekintsék a szülők.

 

error: Content is protected !!