1 perce érkezett – Orbán Viktor péntek reggeli fontos bejelentései!

1 perce érkezett – Orbán Viktor péntek reggeli fontos bejelentései!

1 perce érkezett – Orbán Viktor péntek reggeli fontos bejelentései! Megjelentek a Magyar Közlönyben a miniszterelnök határozatai.A miniszterelnök – a tudománypolitika koordinációjáért is felelős Csák János miniszter javaslatára – ismét kinevezte Freund Tamást, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagjának. A döntés visszamenőleg, január 8-ától hatályos, három évre szól.

Orbán Viktor döntött arról is, hogy Lázár János javaslatára

más fontos megbízatására tekintettel

felmenti január 18-ai hatállyal az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárát, Kikina Artúrt.  A kormányfő – Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére – megállapította, hogy január 31-ei hatállyal megszűnik Sölch Gellért Boldizsár megbízatása. A tárca helyettes államtitkára lemondott. Korábban a stratégiai ügyekért felelt.

A közlönyből ez nem derül ki, de Kikina Artúr a vasútépítésért volt felelős a tárcánál, január 15-től ő látja el a pályaműködtetési vezérigazgató-helyettesi és a beruházási vezérigazgató-helyettesi feladatokat a MÁV Zrt.-nél. Kikina Artúr okleveles építőmérnök, felsőfokon beszél ukrán és orosz nyelven, helyettes államtitkári megbízatása előtt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vasútfejlesztési igazgatója.

(További friss híreink)error: Content is protected !!