VÉGE, ELHUNYT! NINCS TÖBB DÁVID-NAPTÁR!!! Meghalt Dávid Mihály, a Dávid-naptár atyja, de még kiadta az utolsó naptárat itt van >>>

Dávid naptár - Dávid Mihály meghalt

VÉGE, ELHUNYT! NINCS TÖBB DÁVID-NAPTÁR!!!

Meghalt Dávid Mihály, a Dávid-naptár atyja, de még kiadta az utolsó naptárat itt van >>>

Elhunyt a Dávid naptár kitalálója, a népszerű időjárást vizsgáló magán meteorológus.

Dávid naptár – Dávid Mihály meghalt – Dávid Mihály Békés megyében Kevermesen született 1937-ben. A középiskolát a békéscsabai Híd- és Vízműipari Technikumban végezte. A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság gyakorló-technikusaként kezdte a pályáját.Éveket töltött Fehérgyarmaton és környékén, majd Nyíregyházára került, ahol a belvízelvezetés elvi munkáival foglalkozott. A Budapesti Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetem Általános Mérnöki Karán szerzett diplomát.

1969-ben fő-építésvezető lett, majd termelési osztályvezetőként dolgozott. Három év után a megyei tanács építési és közlekedési osztályán vízügyi csoportvezetővé nevezték ki. A rendszerváltás idején lett a megyei mérnöki iroda vezetője, innen ment nyugdíjba 1997-ben.

Dávid Mihály időjárással kapcsolatos kutatásai a „légdagály” jelenségen alapultak. Nyomtatásban először 1974-ben jelent meg a Dávid-naptár. A magán meteorológus szerint előrejelző naptára évente 200 ezer emberhez jutott el írja a szon.hu.

Dávid Mihály februárban hunyt el, 85 éves volt. Hamvait hétfőn, március 7-én búcsúztatták a Sóstói tó szigetén.

ITT AZ UTOLSÓ DÁVID NAPTÁR >>>

error: Content is protected !!