Kijev ostroma bombázása: Szorul a hurok, az Ukrán Orosz háború elérte Kijev városát!

Kijev ostroma bombázása

Kijev ostroma bombázása!

Kijev ostroma bombázása: Szorul a hurok, az Ukrán Orosz háború elérte Kijev városát!

egyre közelebb Kijev ostroma: körbevették

(vagy ukránul Kijiv (Київ, IPA: [ˈkɪjiw], oroszul: Киев / Kijev ) Ukrajna fővárosa)

Az Ukrajna ellen indított háború harmadik hetében Oroszország egyre keményebb eszközökhöz nyúl a győzelem érdekében, az ukrán nagyvárosok bombázása folyamatos. A legfrissebb beszámolók szerint szombaton Ukrajna-szerte megszólaltak a légvédelmi szirénák, többek között a fővárosban, Kijevben, Cserkasziban, Harkovban, a nyugat-ukrajnai Lvivben és az északkeleti Szumi régióban.

A brit hírszerzés már pénteken arra figyelmeztetett, hogy az orosz csapatok újult erővel támadhatnak, különösen heves összecsapások várhatók Kijevben, amely hamarosan pusztító ostrom alá kerülhet.

A NATO korábbi főtitkár-helyettes ugyanakkor szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy az orosz erők átütő sikereket érhetnek el Kijev ellen. A stratégiailag szintén kiemelten fontos Mariupol külvárosát viszont elfoglalták az orosz csapatok több napos bombázást követően. Közben Oroszország súlyos döntést hozott, az Ukrajnába tartó nyugati fegyverszállítmányokat „legitim” katonai célpontoknak minősítette.

Így áll Kijev:

Vadim Deniszenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója este arról beszélt egy élő televíziós műsorban, hogy a Kijev felé vezető utakon nagy számban gyülekeznek az orosz erők és harci járművek. A tanácsadó szerint

az ukrán vezetés abból indul ki, hogy a következő napok döntő ütközetét Kijevért fogják vívni

– jelentette az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram-csatornáján azt írta, harcok folynak Kijev közelében, és a főváros igyekszik felkészülni a védekezésre. Elmondása szerint több ellenőrző pontra ellátogatott a város határában, és azt tapasztalta, hogy az ukrán biztonsági erők elszántak mindenféle támadás visszaverésére.

Ukrán tisztségviselők közlése szerint az orosz erők országszerte több tüzérségi és rakétatámadást hajtottak végre vasárnap. A Kijevtől északra fekvő Csernyihiv város lakónegyedeire nagy erejű bombákat dobtak. Este heves tüzérségi támadás érte a déli Mikolajiv és a keleti Harkiv városokat.

Friss  Jó hír érkezett a pénzről: Sokkal előbb jön az utalás, érinti a nyugdíjat és a családi pótlékot is!

Kijev polgármestere segítséget kér : Vitalij Volodimirovics Klicsko egykori nehézsúlyú profi ökölvívó, politikus. Jelenleg az ukrajnai főváros, Kijev polgármestere az Unió és az Usa segítségét kéri a háborúban:

Videó:

error: Content is protected !!