Site icon Hitel fórum – családi pénzügyek

Új családtámogatások 2019/2020 >>> Itt a mindent összefoglaló táblázat!!!

Új családtámogatások 2019/2020 >>> Itt a mindent összefoglaló táblázat!!!

A falusi CSOK részleteinek tegnapi meghirdetésével lényegében teljessé vált az Orbán Viktor által februárban beharangozott családtámogatási csomag. Egyetlen táblázatban foglaltuk össze, milyen új támogatásokat vehetnek igénybe július 1-jétől a jogosult családok. Jó időzítéssel, legalább három gyerek vállalásával és bizonyos feltételek teljesítésével akár 30+15 milliós összeg is elérhető.

Februárban hétpontos családtámogatási akciótervet jelentett be a miniszterelnök, az ennek megvalósításához szükséges jogszabályokat pedig az elmúlt három hónapban fogadta el az Országgyűlés és a kormány. Tegnap a falusi CSOK részletei is megjelentek. Ahogy korábban írtunk róla, szélsőségesen kedvező esetben akár 27,5 millió + 15 millió forintnyi támogatást, illetve kedvezményes hitelt is igénybe vehetnek a még gyermek nélküli fiatal házasok (különböző időpontokban összesen), amennyiben például

Mindezt a második gyermek születésével vagy örökbe fogadásával a nő diákhitele felének elengedése, a harmadik gyermek születésével a nő diákhitele egészének az elengedése is kiegészítheti, így akár 30+15 millió forintot is igénybe vehet az érintett fiatal pár, a legalább négy gyermeket vállaló nők pedig teljes szja-mentességet is kapnak.

Az ígért táblázat alapján persze rengeteg számú egyéb kombináció lehetséges:

Igazi újdonságot a fentiek közül a babaváró hitel és a falusi CSOK jelent, most ezek legfontosabb tudnivalóit foglaljuk össze.

Babaváró hitel/támogatás

A babaváró program 10 legfontosabb tudnivalója szerintünk:

 

Falusi CSOK

Ami pedig a legrissebb intézkedést illeti, a falusi CSOK-ot illeti:

Exit mobile version