Megvan, mikor indul a falusi csok, döntöttek a részletszabályokról! Nekik jár 10 vagy 15 millió ft!!!

Megvan, mikor indul a falusi csok, döntöttek a részletszabályokról! Nekik jár 10 vagy 15 millió ft!!!

Július 1-jétől indul a falusi csok, a kormány legutóbbi ülésén döntött a támogatás részletszabályairól – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki Kormányinfón.

Gulyás Gergely tájékoztatása szerint összesen 2486 települést érint a program, amely a tanyákra teljes egészében kiterjed.

A falusi csoktól azt várják – mondta a miniszter –, hogy segítse a vidék népességmegtartó erejét, hogy ne néptelenedjenek el a falvak.

A takarékszövetkezetekre kiemelt partnerként számítanak a falusi csok folyósításában – tette hozzá.

Ami még a Kormányinfón szóba került:

Stabilak a magyar gazdaság alapjai

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az aggodalomra okot adó európai gazdasági adatok ellenére a magyar gazdaság alapjai stabilak, és a gazdasági növekedés tartalékai biztosítottak. Bár tapasztalható egy megtorpanás a világgazdaságban, főleg az európai gazdaságban, az eurózónában, a magyar gazdaságnak vannak növekedési tartalékai, így a gazdasági válság elkerülhető, illetve Magyarország ebből kimaradhat. A magyar gazdaság egyelőre dinamikusan nő – tette hozzá.

Elmondta: gazdasági akcióterv is készül, konkrét bejelentések, programok lesznek, amelyek a magyaroknak is megtakarításaik szempontjából kedvező lehetőségeket tartogatnak.

A gazdáknak agrárkárenyhítési rendszerrel nyújt segítséget a kormány

Az elmúlt időszak csapadékszegény időjárása miatt a termelők idén eddig mintegy 550 aszálykárt jelentettek be körülbelül 24 ezer hektárnyi területre. A gazdáknak az Agrárminisztérium által kifejlesztett agrárkárenyhítési rendszer nyújt segítséget – közölte Gulyás Gergely. Az agrártárca felkészült arra, hogy mindent megtegyen a kárenyhítés érdekében – mondta. Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban beszámolt az öntözési idény meghosszabbításáról, jelezve: a kormány hosszú távon is olyan öntözőrendszer kialakítását szeretné támogatni, amely lehetővé tenné, hogy az időjárás kisebb hatással legyen az agráriumra.

Brüsszelnek mielőbb le kell állítania a migránskártyaprogramot

A miniszter szerint aggasztó, hogy terroristák juthatnak migránskártyához, és elfogadhatatlan, hogy az EU, illetve az ENSZ pénzzel segíti az utazásukat, Európában tartózkodásukat. Hangsúlyozta: a kormánynak információi vannak arról, hogy létezik a migránskaraván veszélye. Nem tudni, hogy ez valósággá válik-e, de ha igen, a magyar határvédelem felkészült és képes megvédeni az országot. Kitért arra: fontos, hogy Magyarország ne váljon a bevándorlás áldozatává, de az ország nemzetközi kötelezettségein túlmenően szeretne segíteni mindenkinek, elsősorban a keresztény közösségeknek. Ezért úgy döntöttek, hogy két szíriai projekt támogatásával is segítenek – közölte.

error: Content is protected !!