Fantasztikus!!! Több mint 2 millió forintot gyűjtött három beteg gyereknek Horváth József, a fiatal rákkutató >>>

Fantasztikus!!! Több mint 2 millió forintot gyűjtött három beteg gyereknek Horváth József, a fiatal rákkutató >>>

5 nap alatt jött össze a pénz. ‘A szülőket sokként érte, mikor elmondtam nekik, hogy mennyit sikerült összeszedni. Sírva borultak a nyakamba’ – írta Facebookon.

Ismét hatalmas, országos összefogással, egy ismert ember révén sikerült beteg gyerekeken segíteni. Horváth József Aranypánt-díjas rákkutató indított gyűjtést a Facebook-oldalán, és 5 nap alatt 2,2 millió forint adomány érkezett a 3 kisgyermeknek.

A fiatal rákkutató, akivel 2015-ben mi is csináltunk interjút, Facebook-bejegyzésben kért adományokat a kicsiknek.

A felhívásban azt írta, 3 igazi harcost mutat be.

A 9 hónapos Márk szervezetét egy agresszív, lágyrészeket érintő daganat támadta meg. A család Budapesten él, az édesanya a picivel van, nem tud dolgozni, az apa a másik 3 gyerekről gondoskodik.

A 7 éves Danika a leukémiával vívott harca után most a kemoterápia mellékhatásaitól szenved, kerekesszékbe kényszerült. Az életét agyvelőgyulladás és epilepszia is nehezíti.

Tomika 10 éves, Non-Hodgkin Lypmhomás. Február óta kapja a kemoterápiás kezeléseket Miskolcon és ezzel párhuzamosan Horváth Józsefnél a CBD-t, vagyis a kender növényből származó, pozitív élettani hatásokkal bíró molekulát. Viszont az édesapjánál is kiújult a korábbi daganatos betegség,emiatt a család nehéz helyzetbe került.

„Egyikőjüktől sem fogadtam el pénzt a CBD-re, a barátommal közösen vesszük meg nekik, továbbá felajánlottam 50-50.000 Ft-ot a családnak” – írta Horváth József Facebookon. „Viszont ez csak egy kis csepp a tengerben. Arra gondoltam, hogy szeretnék a 3 családnak egy gyűjtési akciót rendezni. Ha szeretné valaki őket támogatni, rajtam keresztül megteheti. Egy héten keresztül szeretnék nekik gyűjteni, a befolyt összeget pedig testvériesen szétosztom közöttük, amit persze személyesen viszek majd el. Kezdeményezett neve: Horváth József Bankszámla-szám: 11600006-00000000-64271044 (Erste Bank)”

Nem egészen egy héttel később az alábbi üzenetet tette közzé a fiatal rákkutató a Facebook-oldalán:

„Nehéz szavakat találni. Ma reggel útra indultam az adományokkal.

Számomra egyszerűen hihetetlen, hogy pár nap leforgása alatt ennyi ember állt az akcióm mögé. 5 nap alatt 2.2 MILLIÓ forintot szedtem össze a családoknak!

Családonként 700.000 Ft-t osztottam szét, a fennmaradó 100.000 Ft-ból pedig ajándékokat és finomságokat vettem a gyerekeknek és tesóiknak, és a kis Márknak egy nagy szatyor gyermekruhát.

A szülőket sokként érte, mikor elmondtam nekik, hogy mennyit sikerült összeszedni. Sírva borultak a nyakamba…

Több oldalt írhatnék most a bennem lévő és kavargó érzésekről, de egyszerűen csak annyit mondanék: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!

error: Content is protected !!