Használt lakásokra is felvehető lesz az ingyen 10 millió Júliustól! Ezek a családok kapják meg!!!

Használt lakásokra is felvehető lesz az ingyen 10 millió Júliustól! Ezek a családok kapják meg!!!

A babaváró hitelhez és más családtámogató intézkedésekhez hasonlóan július 1-jén indul a falusi CSOK is, a kormány legutóbbi ülésén döntött a támogatás részletszabályairól – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely tájékoztatása szerint összesen 2486 települést érint a program, amely a tanyákra teljes egészében kiterjed. A falusi CSOK-tól azt várják – mondta a miniszter -, hogy segítse a vidék népességmegtartó erejét, hogy ne néptelenedjenek el a falvak. A takarékszövetkezetekre kiemelt partnerként számítanak a falusi CSOK folyósításában – tette hozzá.

Vásárlásra – új lakás kivételével – legfeljebb a támogatási összeg fele fordítható. Meghatároztak továbbá minimális négyzetméterhatárokat – követve ezzel az általános csok szabályait -, a visszaélések kiszűrésére pedig feltételül szabják a legalább egyéves folyamatos – a legmagasabb támogatási összegnél kétéves – biztosítási jogviszonyt, az erkölcsi bizonyítványt, valamint azt, hogy közeli hozzátartozótól, saját tulajdonban álló gazdasági társaságoktól nem lehet ingatlant vásárolni. A lakásban kötelező bentlakást pedig a jegyzők bevonásával készülnek ellenőrizni – ismertette.

A CSOK-ot használt lakásra is akkora összegben lehet majd igénybe venni az érintett kistelepüléseken, mint máshol az új építésű lakásokra. A 3 gyermeket nevelők vagy vállalók például tehát 10 millió forintot vehetnek fel használ lakásra is.

Használt lakásokra is felvehető lesz az ingyen 10 millió júliustól! (2.)

Az alábbi térkép bemutatja, mely településen lehet majd igénybe venni a falusi CSOK-ot. Ezek azok a helyek, ahol 2003 óta csökkent a népesség.

A falusi CSOK-hoz hasonlóan július 1-jén indul el a kormány új családtámogatási programjának számos más eleme, így például az akár 10 milliós kamatmentes babaváró hitel is.

 

error: Content is protected !!