Tavaszi szünet 2024 – idén így alakul a szünet, fontos tudnivaló!

Tavaszi szünet 2024 – idén így alakul a szünet, fontos tudnivaló!

Tavaszi szünet 2024

2024-ben a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27., szerda lesz, vagyis március 28-án csütörtökön már nem kell iskolába menni. A szünet utáni első tanítási nap 2024. április 8-a, hétfő lesz. Mivel a húsvét vasárnap idén viszonylag koránra, március 31-re esik, a tavaszi szünet is hamar itt lesz. A dátumok még az augusztus 22-én, a Magyar Közlönyben megjelent 2023/2024-es tanév rendjéből derültek ki.Hány napos a tavaszi szünet?

A tavaszi szünet 2024-ben rendkívül hosszú lesz, és nagyon régóta először ölel fel egy teljes naptári hetet. Összesen 11 napos lesz ez a szünet, de ha levonjuk a hétvégéket és a munkaszüneti napokat, akkor 5 olyan nap lesz, amikor a szünet miatt nem kell iskolába menni.

A tavaszi szünet általában egy nap híján egy hét szokott lenni, benne a húsvéti munkaszüneti napokkal. Így ez a szünet általában mindössze 6 napos, de az ünnepeket figyelembe véve csak 2 nap ebből, amikor egyébként kellene iskolába menni.Mikor kezdődik a nyári szünet 2024-ben?

A 2023/2024-es tanév 2024. június 21-ig, péntekig tart a már említett rendelet alapján. 2024-ben szeptember 1-je vasárnapra esik, így valószínűleg szeptember 2-án kezdődhet az iskola a nyári szünet után.

A tanítási év a szünetek beszámításával 179 tanítási napot jelent, melyen felül az oktatói testület 6 munkanapot tanítás nélküli munkanapként használhat fel, amelyből egy tanítás nélküli munkanap programjáról a diákönkormányzat jogosult dönteni, egy tanítás nélküli munkanap pedig kizárólag pályaorientációs célra használható fel. A tanítási év első féléve 2024. január 19-éig tart.A szakképzési tanév rendje a közneveléssel azonos kérdésekben teljes mértékben illeszkedik a köznevelési tanévrendhez. Ilyen azonosságok a felvételi eljárás keretében történő felvétel és beiratkozás időpontja, a szakképző intézmény tizedik évfolyamán megvalósuló közneveléssel közös felmérések időszaka, valamint az érettségi vizsgához kapcsolódó időpontok.

error: Content is protected !!