Rezsitámogatás – döntött a Kormány, mostantól jár a 41,760 forint/fő rezsikiegészítő támogatás!

Rezsitámogatás – döntött a Kormány, mostantól jár a 41,760 forint/fő rezsikiegészítő támogatás!

Rezsitámogatás – döntött a Kormány, mostantól jár a 41 760 forint/fő rezsikiegészítő támogatás! A Magyar Közlönyben két olyan kormányrendelet is megjelent, amely egyes intézmények rezsitámogatását érinti.

A kormány egyik rendelete „a bevett egyház és annak belső egyházi jogi személye által fenntartott köznevelési és szakképző intézményeket érintő 2024. évi egyszeri kiegészítő költségvetési támogatásról” szól.A rendelet alapján a központi költségvetés további kiegészítő támogatást biztosít a bevett egyház és annak belső egyházi jogi személye által fenntartott köznevelési és szakképző intézményeket érintő energiaár-növekedésből, továbbá a víz- és a csatornadíjak nagykereskedelmi árának emelkedéséből adódó 2024. évi többletkiadások ellentételezéséhez.

A 2024. évi egyszeri kiegészítő támogatás fajlagos összege 41 760 forint/fő. A másik rendelet „az egyházi és nem állami fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok állami támogatásáról” szól. A 2024. évi rezsikompenzáció alapja az ellátotti létszám vagy férőhelyszám.

error: Content is protected !!