Változik a rezsi elszámolás, rengeteg háztartás érintett! Itt az MVM Next bejelentése!

Mvm kép

Változik a rezsi elszámolás, rengeteg háztartás érintett! Itt az MVM Next bejelentése!

Változik a rezsi elszámolás, rengeteg háztartás érintett! Itt az MVM Next bejelentése! 2024-ben jelentős változások következnek be egyes fogyasztási helyeken az áramszámlázás terén, amelyek érintik azokat a háztartásokat, ahol a kiserőmű üzembe helyezése vagy bővítése óta tíz év eltelt.

Az új rendszer a bruttó elszámolásra épül, amelynek hatására megváltozik a villanyszámla fizetési rendszere és a leolvasások módja.
Az MVM (Magyar Villamos Művek) december 31-ig készített elszámoló számlákat az érintett háztartások számára az átmeneti időszak lezárása érdekében. Ezek alapján 2024-től minden további fogyasztás bruttó elszámolású lesz.

Ez azt jelenti, hogy a részszámlázás már nem lesz elérhető, és az aktuális elszámolásokat havi rendszerességű helyszíni vagy távleolvasással fogják megállapítani.
Az érintett lakossági ügyfeleknél fontos változás lesz a villanyszámla fizetési rendszerében is írja az Mvm. A számlakibocsátásra nem kötelezett ügyfelek esetében csak formanyomtatvány kitöltésével és visszaküldésével lehetséges majd a betáplálás elszámolása.

A változások érintik az elszámolási rendszer mellett a leolvasások módját is. Az áramfogyasztás mérésére szolgáló rendszer átalakul, és az MVM minden szükséges információt és dokumentumot elérhetővé tesz az érintett ügyfelek számára a honlapján.
A változásokra való felkészülés és a szükséges intézkedések megtétele érdekében az érintett fogyasztóknak érdemes időben tájékozódniuk az új elszámolási rendszerről és a villanyszámlázási folyamatokról az MVM honlapján elérhető információk alapján. A szükséges dokumentumok és további tájékoztatás ott is megtalálható lesz a változásokkal kapcsolatban. ( Hitel fórum )

error: Content is protected !!