REZSI ÁRAK TÉLEN – Kijött az előrejelzés: ilyen időjárás várható idén ősszel és télen – Erre készüljön, ennyi lesz a rezsiszámla!

REZSI ÁRAK TÉLEN – Kijött az előrejelzés: ilyen időjárás várható idén ősszel és télen – Erre készüljön, ha attól tart, nem tudja majd fizetni a rezsiszámlát!


Mióta elszabadultak az energiaárak, és Európa attól retteg, nem lesz elég gáz a téli fagyok idejln, mindenkit az a kérdés foglalkoztat: milyen idő várható idén ősszel és télen, mennyire lesz hideg, mennyit kell majd fűteni? A válasz eddig váratott magára, most azonban a Severe Weather közzétette a mostani télre várható előrejelzését. Íme a részletek!

A Severe Weather elemzői elkészítették az idei őszre és a tél elejére vonatkozó előrejelzésüket, melyben pontos hőmérsékleteket ugyan nem közölnek – ez a nagy időtáv és a meteorológiai bizonytalanságok miatt nyilván lehetetlen is – de megpróbálnak választ adni arra, milyen tendenciák érvényesülnek majd az északi félteke időjárásában. Arra jutottak:


Európában az átlagosnál hidegebb hőmérséklet várható a kontinens nagy részén. Ősszel a kontinens nagy részén nagynyomású hűvős rendszer fog uralkodni – írták.
A szervezet honlapján közzétett térkép azt mutatja: Európában a szeptember-október-novemberi időszakban várhatóan akár egy fokkal is hűvősebb átlaghőmérséklet lesz a jellemző, mint egy átlagos évben.
Ami a csapadékmennyiséget illeti, a meteorológiai szervezet hozzáteszi:
Közép-, Nyugat- és Észak-Európa felett normál vagy nedvesebb időszakok várhatóak. Ugyanakkor Európa távoli délnyugati és délkeleti részén szárazabbak lesznek az időjárási viszonyok.
Ez – írják – összefoglalva azt jelenti, Európa déli részén tovább tarthat a szárazság, míg Skandináviában az átlagosnál valamennyivel több csapadék hullhat. A hideg idő nem kedvez a magas rezsi árak miatt.

error: Content is protected !!