Facebookosok figyelem!!! Ha répa emojit lát, erre kell gyanakodnia:

A Facebook-csoportok a répa emojit használják arra, hogy elrejtsék az oltásellenes tartalmakat a moderáló algoritmusok elől.

A BBC több olyan csoportot is talált, ahol az „oltóanyag” szó helyett a répa emoji jelenik meg. Az ok, hogy a Facebook algoritmusai inkább a szavakra, mint a képekre összpontosítanak, így nagyon nehéz kiszűrni az ilyen tartalmakat.
A csoportokban hamis vagy meg nem erősített állításokat osztanak meg olyan emberekről, akiknek egészségügyi problémákat okoztak a vakcinák, vagy akár meg is ölték őket. Miután a BBC értesítette a Facebook anyavállalatát, a Metát, a csoportokat eltávolították.

Eltávolítottuk ezt a csoportot, mert megsértette a káros félretájékoztatásra vonatkozó irányelveinket, és minden más hasonló tartalmat ennek az irányelvnek megfelelően fogunk felülvizsgálni. Továbbra is szorosan együttműködünk a közegészségügyi szakértőkkel és az Egyesült Királyság kormányával a koronavírus-vakcinákkal kapcsolatos félretájékoztatás kezelésében

− áll a cég közleményében. A BBC szerint azonban a csoportok azóta újra megjelentek a kereséseikben.
Az egyik, általuk látott csoport már három éve létezik, de 2022 augusztusában az „ugratások, fogadások és vicces videók” megosztására létrejött oldal profilt váltott, hogy az oltóanyaggal kapcsolatos történetekre összpontosítson. Az igen nagy létszámú csoport szabályai szerint a kényes témákra kódszavakat kell használni.

A 250 ezer tagú csoport tagjait arra intik, hogy soha ne használják a „c, v vagy b betűs szavakat” (covid, vaccine, booster), ezeket inkább emojikkal helyettesítsék.

error: Content is protected !!