Öröklés – végrendelet 2023 – Ki az ÖRÖKÖS az új törvény alapján január 1-től? A gyerek, a szülő, az unoka vagy a házastárs?

Öröklés 2023 – Ki lesz az ÖRÖKÖS az új törvény alapján 2023. január 1-től? A gyerek, a szülő, az unoka vagy a házastárs?

Öröklés 2023 – A Mokka Jogi szemmel rovatában Dr. Krasznai Dóra adott részletes felvilágosítást az öröklést illetően. Elmondásai szerint ezzel a témával a legtöbb ember nem szívesen foglalkozik, hiszen azonnal egy szerettük elvesztésével kapcsolják össze, ugyanakkor bizonyos helyzetekben fontos előre gondolkodni és a későbbi családon belüli kellemetlenségek elkerülése érdekében végrendeletet írni.
Ki az ÖRÖKÖS az új törvény alapján? A gyerek, a szülő, az unoka vagy a házastárs? MUTATJUK AZ ÖRÖKLÉS FELTÉTELEIT!

Öröklés 2023: Az ügyvédnő szerint végrendelet, illetve a törvény által meghatározott módon lehet örökölni. A megújult polgári törvénykönyv szerint a második lehetőség fennállásának esetén további egy gyermekrészt örököl a házastárs, illetve a közösen lakott lakás haszonélvezete is rá száll. Az öröklés tényét a közjegyzői okirattal teszik hivatalossá.Öröklés feltételei, részletei 2023

Amennyiben valaki adósságot örököl, ekkor csak a rá maradt örökség erejéig felel az adósságért. Ez annyit tesz, hogy amennyiben nagyobb az adósság, abban az esetben a saját vagyonunkkal nem felelünk, csak és kizárólag az örök rész erejéig vagyunk felelősek a tartozásért. Amennyiben az adósság mértéke túl nagy, vissza is utasíthatjuk, dönthetünk úgy, hogy teljes egészében lemondunk róla, ilyenkor pedig másra száll az örökség.Krasznai Dóra elárulta, hogy amennyiben minden örökös visszautasítja az öröklés lehetőségét, az állam szükségképpeni örökössé lép elő.

error: Content is protected !!