RENDKÍVÜLI! MOST ÉRKEZETT! 5,6-os erősségű földrengés volt Törökországban, újabb épületek omlottak össze, rengeteg a sérült:

MOST ÉRKEZETT! 5,6-os erősségű földrengés volt Törökországban, újabb épületek omlottak össze, rengeteg a sérült:

Többször is rengett a föld Törökországban hétfő hajnalban, a legerősebb, 4,9-es erősségű földrengés epicentruma 5 kilométeres mélységben volt – közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC).
Az EMSC részletesen követi a 3-asnál nagyobb erősségű fölrengéseket világszerte. Az oldal statisztikái szerint több földrengést is mértek Törökországban, ezek közül éjjel, három óra előtt nem sokkal

4,9-es erősségű volt a legerősebb Közép-Törökországban,
de a térségből több jelentés is érkezett 3-as, 3,3-es és 3,6-os erősségű rengésekről.

Másfél millió ember vált már hajléktalanná

5,2-es erősségű földrengés rázta meg szombaton Törökország középső részét. A rengés epicentruma 10 kilométeres mélységben volt.

A február 6-i legnagyobbföldmozgás a 7,7-es erősséget is elérte, azóta több mint kilencezer utórezgést észleltek a TRT török állami televízió szerint. Csak Törökországban megközelítőleg 530 ezer embert menekítettek ki a katasztrófa sújtotta területről.

Törökországban a halottak száma múlt hét pénteken átlépte a 44 ezer főt az Anadolu török állami hírügynökségnek az AFAD katasztrófaelhárítási hivatalra hivatkozó jelentése szerint. A szomszédos Szíriában péntek estig 5914 halálos áldozatot jelentettek, de félő, hogy sokkal többen haltak meg a katasztrófában.

 

error: Content is protected !!