Minimálbér és garantált bérminimum összege 2024 – Ez komoly? Megvannak a pontos összegek!

Minimálbér és garantált bérminimum összege 2024 – Ez komoly? Megvannak a pontos összegek!

MINIMÁLBÉR, Garantált bérminimum 2024! Ez komoly? MEGVANNAK A pontos ÖSSZEGEK? EZ ÁM A MEGLEPETÉS!

Minimálbér és garantált bérminimum összege 2024 – Ez komoly? Megvannak a pontos összegek! – Ez a változás azt is jelentené, hogy a középfokú végzettséggel rendelkezőknek járó garantált bérminimum eltűnne, az új minimálbér pedig vagy a jelenlegi garantált bérminimum összegén, vagy annál magasabban lenne, figyelembe véve az inflációt. Ez több mint egyharmados növekedést jelentene a minimálbérben, ami a legalacsonyabb jövedelműeknek is előnyt hozna. A javaslatot az őszi bértárgyalások során tárgyalják a felek.Minimálbér és garantált bérminimum összege 2024 – Ez komoly? Megvannak a pontos összegek!

Hamarosan jönnek a pontos 4 – 6 – 8 órás pontos minimálbér összegei!

Jelenleg a minimálbér Magyarországon 232 ezer forint. A tervezett változások alapján ez az összeg 296 400 forintra nőne, amely egyezik a jelenlegi garantált bérminimummal. Ezen felül, hogy a minimálbért kapó munkavállalók ne veszítsenek vásárlóerejükből, további 5,5%-os növekedés várható januártól. Így 2024-ben a minimálbér várható összege 312 700 forint lenne.A reform célja, hogy a legalacsonyabb jövedelműek jobb anyagi helyzetben legyenek, valamint hogy a minimálbér és a garantált bérminimum közötti különbséget megszüntessék, emelve a minimálbért a garantált bérminimum szintjére.

Bár az érdekképviseletek és a kormány támogatják az elképzelést, az érdemi egyeztetések még nem történtek meg, és a reform előtt még számos tárgyalást és részletezést kell végrehajtani.

Hat csillagjegy, akikre életük szerencsére vár Októberben. Te köztük vagy?

error: Content is protected !!