Milliók hullottak több tucat magyar zsebébe

Milliók hullottak több tucat magyar zsebébe:

Az ötöslottó, a hatoslottó kifejezetten népszerű szerencsejátéknak számítanak Magyarországnak a sportfogadás, a luxor és a skandináv lottó mellett. Mondhatni, ezek a játékok megőrizték népszerűségeket a technológiai fejlődés és az online szerencsejátékok előretörése ellenére is. Az ötöslottóban 1957. március 7-én tartották az első sorsolást és az egyik legnagyobb nyeremény 2020-ban született a 13. játékhéten, amikor valaki 6 milliárd forintnál is többet nyert, de aztán 2024 februárjában valaki 6,5 milliárd forintnyi összeget húzott be. Az 1990-es év volt a legnépszerűbb év, hiszen ebben az évben volt a legtöbb telitalálat, az egy sorsoláson elért legtöbb telitalálat és a legnagyobb heti forgalom is.

A nyeremények és a lehetőségek

De hasonlóan erős számok a hatoslottóról is elmondhatók, ahogy az ingyenes nyerőgépes játékok is nagyon előretörtek népszerűségeket tekintve. Ezek azok a játékok, amelyek lehetőséget kínálnak a játék kipróbálására teljesen ingyen, hogy utána a játékos aztán teljes gőzzel bevethesse magát a valódi pénzes tétekbe és a nagy jackpotok behúzásába. Ahogy vendégszakértőnk, Boross Örs rámutat, hívhatjuk őket slotoknak vagy félkarú rablóknak is, a lényeg, hogy bizonyos szimbólumok kipörgetésével komoly nyereményre tehet szert a játékos. És ez még csak az alapvető működés, a bónuszkörökről, ingyenes pörgetésekről nem is beszéltünk. Visszatérve a lottóra, a hatoslottó 1988 óta létezik Magyarországon és bár nem népszerű annyira, mint az ötös, 2008-ban például az egyik héten 5,5 millió alapjátékot tettek meg a játékosok.

Ebben az évben született az egy sorsoláson elért legtöbb telitalálat is. A valaha volt legnagyobb hatoslottó nyeremény pedig 2021 végén született, valaki 3 milliárd forintnál is többet gyűjtött be. És amíg ezek a nyeremények a legtöbb játékos számára mindig álomnak tűnnek, a kisebb nyeremények kifejezetten gyakoriak, például a 2024-es 23. játékhéten az ötöslottón a négytalálatosokra is kifizettek több mint 2 millió forintot, de még a kéttalálatosok is begyűjtöttek háromezer forint körüli összeget. De népszerűségnek már régóta versenyez az éllovas helyekért a Luxor nevű játék is, amelynek pont ezen a 23. játékhéten vitték el a 82 millió forintos főnyereményét.

A magyar zsebébe azért kerül bőségesen kisebb pénzösszeg ezekből a játékokból, hiszen például 2012-ben egyetlen Luxor-sorsoláson volt 8 darab telitalálatos. A 2024-es 25. héten 3786 képtalálatra közel 5000 forintot fizetett a Szerencsejáték Zrt., míg a keretek már majdnem 10 ezer forintot értek és ezekből is volt több száz darab. Látható tehát, hogy akik szeretik a kisebb nyereményeket rendszeresen, nekik tényleg érdemes próbálkozni, viszont a nagy nyeremények tényleg nagyon minimális valószínűséggel rendelkeznek, ott azért elkél a szerencse. De az ingyenes nyerőgépes játékok is hasonlóan működnek. Ugye ezek azok a játékok, amelyeket kipróbálhatnak a játékosok demó módban, hogy megismerjék őket a valódi pénzes játék előtt.

Aztán nagyon könnyen és gyorsan jönnek a kisebb összegű nyeremények, a nagy jackpotra és nagyösszegű szorzókra kell várni, érdemes például az ún. játékosvisszatérítési-ráta alapján választani ezek között. Visszatérve tehát a magyar szerencsejátékokra, a lottók népszerűségét semmi sem tudja csorbítani és az utolsó hetek nyereményeit figyelembe véve látható, hogy azért elég sokan tudnak behúzni kisebb összegű nyereményeket, főleg a

  • hatoson,
  • skandinávon
  • és Luxoron.

És akkor még nem is említettük azokat a népszerű, kisebb játékokat, amelyek szintén sokat adnak a magyar játékosoknak kis nyeremények formájában, mint a kenó vagy a puttó.

Friss hírek

error: Content is protected !!