Megjelent a hivatalos rendelet ! – Orbán Viktor elrendelte a szünetet itt a dátum:

Megjelent a hivatalos rendelet ! – Orbán Viktor elrendelte a szünetet itt a dátum:

Megjelent a hivatalos rendelet ! – Orbán Viktor elrendelte a szünetet itt a dátum: Megjelent a rendelet a Magyar Közlöny mai számában! – Orbán Viktor elrendelte a szünetet:


2023. december 27. és 2024. január 1. között igazgatási szünetet rendelt el Orbán Viktor. Ebben az időszakban zárva lesznek a hivatalok, ügyfélfogadás sem lesz.

A szerda esti Magyar Közlönyben hirdette ki a kormány a 2023. évi téli igazgatási szünet elrendeléséről szóló döntését. Orbán Viktor rendeletének értelmében igazgatási szünet lesz 2023. december 27. és 2024. január 1. között.


Ilyen időszakban a hivatalok, kormányablakok is zárva tartanak, és a főszabály szerint ügyfélfogadás sem lesz.

Tavaly több mint két hétig zárva voltak a hivatalok a téli időszakban, hogy az állam spóroljon a rezsiköltségeken. Az igazgatási szünet alatt kötelező szabadságot kivennie az érintetteknek, ezért nagy volt a felháborodás a dolgozók körében, mivel sokaknak már nem volt annyi szabadsága év végére, így a következő évről kellett előrehozni.
A 2023. évi XXVI. törvényt az igazgatási szünetről a parlament májusban szavazta meg, júniusban hirdették ki. Ennek értelmében a kormány rendeletben nyári, illetve téli igazgatási szünetet rendelhet el. A szünet valamennyi, a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény (a továbbiakban: Kit.) 2. § (1) bekezdése szerinti kormányzati igazgatási szervre (a továbbiakban: kormányzati igazgatási szerv) és a kormányzati igazgatási szervnél foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban álló személyre (ezen alcím alkalmazásában a továbbiakban: foglalkoztatott) vonatkozik.
A törvény szerint a téli igazgatásról szóló szünettel kapcsolatos rendeletet szeptember 2-áig kellett kihirdetnie a kormánynak, ez történt meg korábban. A jövő nyári igazgatási szünetről december 15-éig kell döntenie a kormányzatnak.

error: Content is protected !!