Ingatlantulajdonosok figyelem – Hatalmas büntetésre számíthatnak ebben az esetben!

Ingatlantulajdonosok figyelem – Hatalmas büntetésre számíthatnak ebben az esetben!

Ingatlantulajdonosok figyelem – Hatalmas büntetésre számíthatnak ebben az esetben! A téli időjárás beköszöntével nagyon oda kell figyelniük az ingatlantulajdonosoknak. A házuk előtti járda csúszásmentesítése ugyanis az ő feladatuk havazás és fagy esetén is. Ha ezt nem teszik meg, akkor komoly következményekkel is számolhatnak.

(Friss híreink)
Bár az önkormányzatok felelnek a közutak és közterületek fenntartásáért. Mégis előírhatják – és gyakran elő is írják -, hogy az ingatlantulajdonosoknak kell eltakarítaniuk a havat az ingatlanuk előtti járdaszakaszról és gondoskodniuk kell annak csúszásmentes állapotáról – írj a Pénzcentrum.

Ha nem oldják meg az ingatlantulajdonosok a csúszásmentesítést, akkor akár komoly bajba is kerülhetnek. Mivel ha valaki megsérül az épület előtt, akkor akár milliós összegű kártérítést is fizethetnek. Bizonyos esetekben akár gondatlanságból elkövetett bűncselekmény miatt is felelősségre vonható.
Fontos odafigyelni, hogy a társasházakról szóló törvény nem írja elő, hogy a közös képviselő feladata lenne a hó eltakarítása és a járdák biztonságossá tétele: a lakóközösségnek meg kell állapodnia, hogy ezt ki végzi, de figyelni kell arra, hogy ez törvényileg megfelelő alvállalkozói szerződésben legyen rögzítve, különben a felelősség áthárítása miatt a lakókra hárulhat a kártérítés.

Megjelent a hivatalos rendelet ! – Orbán Viktor elrendelte a szünetet itt a dátum: >>

Ne sóval csúszásmentesítsünk!
A só amellett rendkívül káros a növények számára, de rosszat tesz a kisállatok mancsainak, a cipőknek, az autó- és kerékpárgumiknak, az alvázaknak és magának a betonnak is. Helyette viszont jó alternatíva lehet a homok, a sóder, a faforgács, a fahamu, a morzsolt nád, és a gránitkő-zúzalék is.

error: Content is protected !!