Közmunkás béremelés 2024 – közmunkabér 2024! Ennyit kapnak a közmunkások Januártól!

Közmunkabér emelés 2024

Közmunkás béremelés 2024 – közmunkabér 2024! Ennyit kapnak a közmunkások Januártól!

Közmunkás béremelés 2024 – közmunkabér 2024! Ennyit kapnak a közmunkások Januártól! Közmunkások figyelem – jó hír érkezett, Decembertől több pénzt kaptok ti is! Elfogadták a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról, valamint a közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bérről szóló rendeletet. A közmunkások bére is emelkedik a minimálbérrel együtt!
A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló rendelet 2024. január 1-jén lép majd hatályba. A rendelet szerint a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér), de már 2023 December 15-től emelkednek a bérek.

A közmunkásokról jelenleg is tárgyalnak, részletek hamarosan…
A teljes munkaidőben foglalkoztatott közfoglalkoztatott részére megállapított közfoglalkoztatási bér a teljes munkaidő teljesítése esetén a minimálbér 50%-a, vagyis 133.800Ft.

Legalább középfokú iskolai végzettséget és szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén a közfoglalkoztatottat megillető garantált közfoglalkoztatási bér a teljes munkaidő teljesítése esetén a garantált bérminimum 50%-a, vagyis 161.000Ft.

A közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott munkavezetőt megillető közfoglalkoztatási bér a teljes munkaidő teljesítése esetén a minimálbér 110%-a., 127.600Ft.
A közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott munkavezetőt megillető közfoglalkoztatási garantált bér legalább középfokú iskolai végzettséget és szakképesítést igénylő munkakör betöltése és a teljes munkaidő teljesítése esetén a a garantált bérminimum 110%-a., vagyis 148.200Ft.

A munkavezetőt megillető garantált közfoglalkoztatási bér havibér alkalmazása esetén 163.020FT.

Részmunkaidő esetén a meghatározott bértételt a munkaidő eltérő mértékével arányosan csökkentve kell figyelembe venni azzal, hogy az egy hónapra folyósított havi nettó bértétel nem lehet kevesebb 22 800 forintnál (ez nem változott).


error: Content is protected !!