JÚLIUSTÓL VADIÚJ TÁMOGATÁS JÖN! BÁRKI IGÉNYELHETI! 650 EZER FORINT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS JÖN!

JÚLIUSTÓL VADIÚJ TÁMOGATÁS JÖN! BÁRKI IGÉNYELHETI! 650 EZER FORINT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS JÖN!

A fűtéskorszerűsítésre irányuló alprogram meghirdetését követően beérkezett lakossági és szakmai visszajelzések alapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium úgy döntött, hogy a korszerűtlen fűtési berendezések cseréjének elősegítése érdekében, az országban megtalálható közel 3 millió gázkonvektor cseréjéhez magasabb, várhatóan 60%-os támogatási intenzitást biztosít.

A fejlesztési tárca a gázkonvektorok cseréjét a várhatóan 2017 májusában megjelent új pályázati alprogram keretében, 1,5 milliárd forint összegű többletforrás biztosítása mellett kívánja támogatni, ezért a 2017. március 9-én meghirdetett alprogramban feltüntetett támogatható tevékenységek köre módosult.

2017. június 6-án 8 órától gázkazánok beépítésére lehetett elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül támogatási kérelmeket benyújtani, míg a gázkonvektorok cseréjéhez várhatóan 2017 júliusától lesz lehetőség vissza nem térítendő támogatást igényelni ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyeknek, a rendelkezésre álló források kimerüléséig.

A tárca az Otthon Melege Program alprogramjainak tervezése során arra törekszik, hogy az ország teljes területén, a lakosság lehető legszélesebb körének legyen lehetősége pályázatot benyújtani.

A módosított Pályázati Felhívás, a módosított Pályázati Útmutató és annak mellékletei a mai naptól elérhetőek a pályázati portálon a futeskorszerusites2017.nfsi.hu elérhetőségen.

A kormány kiemelt célja, hogy a családok megerősödjenek, és előre léphessenek. Ezt kívánja elősegíteni a családi adórendszerrel, az otthonteremtési programmal, az adócsökkentésekkel és a foglalkoztatási programokkal. Ezt a célt szolgálja az Otthon Melege Program is, amelynek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A 2014-ben elindított Otthon Melege Program eddig közel 120 ezer háztartás energetikai korszerűsítését tette lehetővé mintegy 23 milliárd forintnyi támogatással.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)

ERRE LEHET PÁLYÁZNI >>>>

kondenzációs kazáncserére (fűtő vagy kombi)
kémény építésre
csőhálózat felújításra (víz, fűtés)
hőleadókra (radiátor, falfűtés, padlófűtés, fan-coilra)
vezérlésre
anyagra + munkadíjra (A munkadíj az anyag díj 40%-a lehet
hatósági díjakra, tanúsítványokra, tervekre (max. a beruházás 8%-ig)
összesen bruttó 650 000 Ft támogatást lehet kapni, ami nem lehet több a teljes beruházás 40%-nál.

error: Content is protected !!