Jön az országos eső, napokra elbúcsúzhatunk a derűtől! MUTATJUK melyik nap ér ide :

Jön az országos eső, napokra elbúcsúzhatunk a derűtől! MUTATJUK melyik nap ér ide :

Vasárnap még megússzuk eső nélkül, azután jön a fordulat.

Vasárnap a napos időt elsősorban a Dunától keletre zavarhatják időnként gomolyfelhők, viszont csak az északkeleti tájakon fordulhat elő átmenetileg egy-egy helyen gyenge, futó zápor. Többfelé élénk lehet a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 2-9, délután 20-25 fokot mérhetünk – írta az Időkép.

Többfelé eső, zápor, zivatar előzheti meg a nyárias meleget

Húsvéthétfőn nyugaton, délnyugaton marad a napos idő, máshol már több lesz a felhő. Főként az ország északi-északkeleti felén fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Délen, délnyugaton a déli-délnyugati, máshol a keleti szél lesz élénk, többfelé erős. A csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Kedden délnyugat felől egy csapadékmező érkezhet, így sok helyen készülhetünk esőre, záporra. Sokfelé erős, helyenként viharos lehet a délkeleti szél. Napközben 12-20 fokra van kilátás.

Szerdán több tájegységünkön, csütörtökön csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. A déli-délkeleti szelet sokfelé élénk, erős, nyugaton, északnyugaton helyenként viharos lökések is kísérhetik. Szerdán 20-25, csütörtökön 23-28 fok közé melegedhet a levegő.

error: Content is protected !!