Ekkor köszönt be a kemény tél! Már biztos! Mutatjuk:

Ekkor köszönt be a kemény tél! Már biztos! Mutatjuk:

Keményen beleszaladtunk a vénasszonyok nyarába. Az időjárás így november elején is annyira kellemes, hogy bátran neki merünk vágni a családi kirándulások szervezésének, vagy a kellemes városi sétáknak egy szál bőrkabátban, vagy egy pulcsiban. De örömünk nem tarthat sokáig, ugyanis hamarosan hozzánk is beszökik a kemény tél.

Tőlünk nyugatra nem mellesleg már meg is érkezett, Spanyolországban és Angliában is havazott már, és több országban mértek igen hideg hőmérsékletet.

Ezen a héten még kellemesen langyos időjárásra számíthatunk, jövőhéttől azonban fokozatosan kezd lehűlni az idő, két hét múlva pedig már beköszönt az igazán kemény tél.

Erre talán senki nem számított! Ilyen lesz az idei tél a Dávid-naptár szerint! Röpködni fognak a mínuszok! Mutatjuk pontosan mi várható hamarosan:

Az ország valószínűleg legismertebb magánmeteorológusa, Dávid Mihály elmondta, hogy megfigyelési alapján milyen télre kell majd számítanunk.

Figyelem!!

Dávid Mihály szerint novemberben átlagos, a hónapra amúgy is jellemző időjárásra van kilátás: azaz egyre inkább hűl a levegő, a hónap második felétől megjelennek az éjszakai fagyok, s nappal sem lesz 10 foknál magasabb a csúcshőmérséklet. Sőt, a hónap vége felé egyre inkább hidegebbre fordul.

A tél leghidegebb napjaira január első két hetében és február 10-e körül kell számítani. Mindkét időszakban havazásra, kőkemény fagyokra, éjjelente mínusz 15–20 fokra készüljünk, és napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé. Ezeket a periódusokat enyhébb időszakok követik, majd március első felében ismét hidegre fordul, éjjel még rendszeresek lesznek a fagyok, s csak március idusa után mutatkoznak majd a kikelet első jelei.

error: Content is protected !!