Itt a tökéletes régi házi kifli és házi kenyér titka, amit a háziasszonyok nem ismernek – Itt a legjobb recept:
Itt a tökéletes régi házi kifli és házi kenyér titka, amit a háziasszonyok nem ismernek – Itt a legjobb recept: Amikor nincs időm kenyér sütéshez (kelesztés meg hasonló időhúzó tevékenységek) akkor jön ez a recept. Amellett hogy baromi finom, nagyon gyorsan meg is van. Legalább is a kenyér elkészítési idejének a fele 🙂
Vasárnap reggel gyakran szoktam készíteni. Forró teával és finom vajjal megkenve tökéletes és friss reggeli.
Hozzávalók:
-
- 35 dkg liszt
- 2.5 dl tej
- 2.5 dkg friss élesztő
- 2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
+ 1-2 ek tej
Elkészítés:
-
-
- Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
- A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
- Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
- Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
-
Jól gyúrd össze a hozzávalókat, formázd, hogy kenyér alakú váljon, majd vagdosd be a kenyér tetejét.
Melegítsd elő a sütőt száznyolcvan fokra, majd addig süsd a kenyeret, míg aranybarna színű nem lesz!
Kapcsolódó: Legfinomabb süti, mutatom >>>