Itt a tél: a Dunántúlon szállingózik a hó! Reggelre intenzív havazás is lehet! Kérlek Oszd Meg >>>

Itt a tél: a Dunántúlon szállingózik a hó! Reggelre intenzív havazás is lehet! Kérlek Oszd Meg >>>

Vasárnap reggel a Dunántúl déli és nyugati peremén gyenge hószállingózás kezdődött – írta az Időkép.hu.

A meteorológiai oldalhoz érkező beszámolók szerint reggel 7 óra után nem sokkal gyenge hószállingózás kezdődött Baranya, Bács-Kiskun, Vas és Győr-Moson-Sopron megye néhány pontján.

Délutántól nedvesebb légtömeg érkezik, több helyen is gyenge hóhullás kezdődik, hétfő reggelre lepelnyi hó eshet az ország több pontján.

Megelőző sószórás

Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap délután közölte, hogy a havazásban várhatóan érintett területeken, a forgalmasabb útszakaszokon megelőző sószórást végez majd.

Bár csak lepel vastagságú hóréteg várható, de a szakemberek arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, és ha még nem tették meg, akkor a nyári gumijukat cseréljék át téli közlekedésre alkalmas abroncsokra.

A közútkezelő egyébként 2018. november 10-e óta téli üzemeltetési rendre váltott, bár azóta havazás nem volt, néhány magasabban fekvő, főleg hegyvidéki szakaszon az éjszakai fagyok idején a síkosság kialakulásának megelőzésére már 64 tonna útszórósót és közel 22 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki – írták.

error: Content is protected !!