Hó, Havas eső, fagy, szélvihar!!! Éjjel jön a kemény hideg >>> OSSZÁTOK MEG!!!

Hó, Havas eső, fagy, szélvihar!!! Éjjel jön a kemény hideg >>> OSSZÁTOK MEG!!!

Viharos széllel, lehűléssel törhet be újra az országba az igazi tél. Kettős front nehezíti a frontérzékenyek életét vasárnaptól, érkezik a hidegfront, jövő héten pénteken, december 14-én lehet a leghidegebb.

Hétfő hajnalban hidegfront érkezik. A front átvonulását szórványosan előforduló eső, záporok kísérik. Az északkeleti tájak kivételével feltámad az északnyugati szél, hétfőn napközben a középső országrészben és a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A hegyekben, délutántól már sík vidéken is egyre inkább hózáporok lehetnek jellemzőek. A csúcshőmérséklet még 4 és 9 fok között alakul.

Kedd is marad a szeles idő, Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és több helyen előfordulhat kisebb hózápor, havas eső, nyugaton, délnyugaton eső. Hajnalban a legtöbb helyen már fagyni fog, északkeleten -5 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 1-7 fokot mérhetünk.

Szerdán szórványosan fordulhat elő kisebb havazás, hózápor, délnyugaton havas eső is. Kora reggel -5, +2, délután 1-6 fokra készülhetünk.

Csütörtökön nagyon hideg lesz, napközben is fagyhat.

Hajnalban mindenhol fagyni fog és helyenként napközben is kevéssel fagypont alattmarad a hőmérséklet – írja az Időkép.

csütörtökön és pénteken

helyenként napközben is fagyhat és eshet a hó.

error: Content is protected !!