Lesz Erzsébet-utalvány!!! Nyugdíjasok, családok figyelem!!! Itt a lista:

Lesz Erzsébet-utalvány!!! Nyugdíjasok, családok figyelem!!! Itt a lista:

Sokan kapnak idén is utalványt >>>

Bár idén Erzsébet-utalványt nem hoz a postás karácsonyra, az önkormányzatok ettől függetlenül igyekeznek könnyebbé, meghittebbé tenni az ünnepet a legidősebbek számára is. Hogy hol, milyen formában teszik ezt a megyében, ennek jártunk utána.

– Egy körülbelül kétezer forintot érő ajándékcsomagot osztunk szét ilyenkor, ünnepek közeledtével, melyben a tartós élelmiszerek, mint például a liszt és a cukor mellett szaloncukor, édesség is található – válaszolta kérdésünkre Bander József, Tiszapüspöki polgármestere.

A településen már évek óta hagyomány, hogy így lepik meg az idősebbeket, akik a lakosság mintegy negyven százalékát teszik ki.

– Idén négyszáz nyugdíjasnak adjuk át az ajándékcsomagot, ez a település költségvetésének körülbelül nyolcszázezer forint jelent. Azt tapasztaljuk, hogy az idősek nem elsősorban a csomagban található dolgoknak, mint inkább magának a gesztusnak örülnek – tette hozzá a településvezető.

A csomagokat még az ünnepek előtt, várhatóan jövő héttől osztják szét.

Zagyvarékason a tervek szerint utalvánnyal segítik majd a rászoruló időseket karácsony előtt. Azt, hogy ez mekkora összegű lesz és kinek jár majd, egyelőre nem lehet tudni. Jelenleg a támogatás részleteit dolgozzák ki – tudtuk meg Jánosi József polgármestertől.

Jászárokszálláson már hosszú évek óta hagyomány, hogy minden évben megrendezik az idősek karácsonyát. Gergely Zoltán, a város polgármestere elmondta, az egész napos programon országos hírű fellépők műsorával, ünnepi ebéddel és egy kis csomaggal kedveskednek az időseknek.

Az ajándék általában szaloncukrot, gyümölcsöt tartalmaz. Az ünnepségen körülbelül háromszáz nyugdíjaskorút látnak vendégül. Azon a napon, amikor megrendezik az idősek karácsonyát, a közétkeztetésben részt vevő idősek térítésmentesen kapják az ebédet.

Cserkeszőlőn, függetlenül mindenféle állami támogatástól, évek óta segítik karácsony környékén a nyugdíjasokat. Először 2014-ben támogatták az időskorúakat, akkor még csak ötezer forintos utalvánnyal. Pár év múlva az utalványt készpénz váltotta fel. A nyugdíjasok egyszeri települési támogatást kaptak az ünnep előtt, változó, 8–15 ezer forint közötti összegben.

Illési Sándor László alpolgármester elmondta, minden olyan, 65 évet betöltött nyugdíjas jogosult a támogatásra, akinek a nyugdíja nem haladja meg a 130 ezer forintot. Tavaly 287-en kaptak 12 ezer forint „kalácspénzt”, akkor az önkormányzat csaknem három és fél millió forintot osztott szét e célra.

Idén egyelőre nem tudni, mennyi összeget különíthet el a település, de várhatóan hasonló összegű juttatást vehetnek majd át a nyugdíjasok. Az egyszeri települési támogatást írásban kell megigényelni, határideje december 14-e.

Budapesten több kerületben is osztanak idény Karácsonyra utalványokat!

Minden felajánlásnak örülnek

– Bár október végén megtartottuk az idősek napját, ahol étellel, egy kis csomaggal és műsorral leptük meg a nyugdíjasokat, karácsonykor minden tiszabői családnak, kortól, helyzettől függetlenül kedveskedünk majd egy kis ajándékkal. Ez mintegy 450, tartós élelmiszert tartalmazó csomagot jelent, melyhez a református egyház segítségével jutunk hozzá – tájékoztatta hírportálunkat Bíró Zoltán, a település alpolgármestere.

Hozzátette, mivel Tiszabőn még tart az adósságrendezési eljárás, önerőből nem futná ajándékra vagy utalványra, és pályázni sem tudnának rá. Tavaly a településen működő Máltai Szeretetszolgálat osztott szaloncukrot a lakosoknak.

– Bízunk benne, hogy a különböző szeretetszolgálatok vagy vállalkozások idén is gondolnak majd ránk. Arra, hogy ezen a halmozottan hátrányos helyzetű településen élők is érezzék az ünnep közeledtét – fejezte ki reményét az alpolgármester.

A Hivatalban kell érdeklődni!!!
error: Content is protected !!