Hivatalos! Bejelentették, hogy 2024 januártól ennyivel kapnak több pénzt a Magyar családok!

Hivatalos! Bejelentették, hogy 2024 januártól ennyivel kapnak több pénzt a Magyar családok!

Hivatalos! Bejelentették, hogy 2024 januártól ennyivel kapnak több pénzt a Magyar családok! December 1-jén megjelent a kormányrendelet a Magyar Közlönyben, melyből az derült ki, hogy 2024. január elsejétől 6 százalékkal emelik az öregségi nyugdíjat.

Januártól 6 százalékkal emelik meg a nyugdíjak összegét – derült ki a péntek este megjelent Magyar Közlönyből.Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányrendelet értelmében tehát 6 százalékkal kell emelni a 2024. január 1-jét megelőző időponttól megállapított

  • öregségi nyugdíjat,
  • özvegyi nyugdíjat,
  • szülői nyugdíjat,

de a rendelet kitér 25 másik jogcímre is.A 2024. januárra járó ellátásokat a jogosultak számára már emelt összegben kell folyósítani. Ha egy személy részére egyidejűleg több, e rendelet alapján emelendő ellátást folyósítanak, az ellátásokat külön-külön kell emelni.

A rendeletből az is kiderül, hogy a saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj, baleseti özvegyi nyugdíj január 1-jétől havi 147 270 forint összeghatárig folyósítható együtt.Orbán Viktor pénteken a kormány közösségi oldalán közölte, hogy szerinte a kormánynak sikerült megvédenie a nyugdíjak értékét.

Vállaltuk, a nyugdíjak értékét jövőre is megvédjük. Januárban meglesz a 6 százalékos nyugdíjemelés, februárban ki tudjuk fizetni a 13. havi nyugdíjat is

– fogalmazott a miniszterelnök, aki korábban a Kossuth rádióban is arról beszélt, hogy a nyugdíjakat mindenképp hat százalékkal emelik majd, akkor is, ha az infláció kisebb mértékű ennél.


error: Content is protected !!