Ha hamarabb megcsinálom az adóbevallást akkor mikorra várható a kifizetés? Az Szja-nak, mert sajnos nem kaptam meg!

Ha hamarabb megcsinálom az adóbevallást akkor mikorra várható a kifizetés? Az Szja-nak, mert sajnos nem kaptam meg!

“Azoknak a jogosultaknak, akiknek a jövedelméről a NAV-nak nincs információja, például az egyéni vállalkozói, őstermelői jövedelmet szerző szülőknek és azoknak, akik az összevont adóalapba tartozó jövedelmük után maguk fizetik az szja-t, automatikusan nem utal a NAV, ők önállóan elkészített bevallásukban igényelhetik a visszatérítést” – mutatott rá korábban a NAV, amely ugyanitt azt is írta, hogy “2022. február 15-ig a rendelkezésére álló adatok alapján a NAV kiutalja a kedvezményelőleget”.
2022. legkésőbb március 15-től elérhető az adóbevallási tervezet, amely tartalmazza a kiutalt kedvezményelőleget is.

2022. május 20-ig nyújtható be a 2021-es szja-bevallás, amelyben a jogosult magánszemély kérheti az adó-visszatérítést, ha február 15-ig nem kapott kedvezményelőleget.

Az adóhatóság például korábban arra is felhívta a figyelmet, hogy az is kaphat vissza szja-t, aki csak ingatlant ad bérbe és ezután negyedévente adóelőleget fizet, abban az esetben jogosult ő, ha 2021 legalább egy napján jogosult családi kedvezményre. A visszatérítést azonban csak az adóbevallásában tudja visszaigényelni, mert a NAV a magánszemélynek bérbeadott ingatlanból származó jövedelemről nem rendelkezik információval.

Korábbi cikkünkben részletesen írtunk arról, hogy mi történik azokkal, akik most kimaradtak az automatikus (február 15-re várható) visszatérítési körből.

Kapcsolódó cikkünk

Jön az szja kifizetések második köre

Ha nem kapta meg az szja pénzt ezt kell tennie

Mikor kaphatom meg leghamarabb az adó-visszatérítést?

error: Content is protected !!