FIGYELEM!!! REGGEL EZEK AZ ISKOLÁK ÉS ÓVODÁK NEM NYITNAK KI!!! AZONNALI BEZÁRÁSOKAT JELENTETTEK BE >>

FIGYELEM!!! REGGEL EZEK AZ ISKOLÁK ÉS ÓVODÁK NEM NYITNAK KI!!!

AZONNALI BEZÁRÁSOKAT JELENTETTEK BE >>

Rekordmagas, már az ezret közelíti az új fertőzöttek napi esetszáma, újabb korlátozások helyett azonban a kormány főleg az eddigi szabályok betartatásával szeretné megakadályozni a fertőzés terjedését – ez derült ki Orbán Viktor rövid Facebook-videójából, amelyet az Operatív Törzs szombat reggeli ülése után tett közzé.

A videóban Orbán azt mondta, az egészségügy felkészült, több mint 10 ezer szabad ágy áll rendelkezésre, illetve lélegeztetőgépek is, mint fogalmazott, “ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a vírust”.

Ezen túl a védekezésről csak annyit mondott, hogy szankcionálni fogják, ha valaki nem hord maszkot.

“Ki szeretnénk valahogy kényszeríteni, hogy azt a kevés szabályt, amit a maszkviselésre, boltok, közlekedési eszközök használatára kidolgoztunk, azt ki is tudjuk kényszeríteni, érvényesíteni tudjuk. Tisztelettel kérjük az embereket, hogy tartsák be ezeket a szabályokat, de ha ne tartják be, akkor már szankciókat is kell hozzá kötnünk” – mondta.

Beszélt arról is, hogy 3 iskolát és 16 óvodát kellett bezárni eddig a fertőzés miatt, október 1-től pedig kötelező hőmérsékletvizsgálatot rendelnek el az iskolákba belépéskor.

A koronavírus-tesztek hatósági áráról a szerdai kormányülésen döntenek, és azt ígérte, ingyenessé teszik az önkéntesen kérhető influenza elleni oltást. “Nem béníthat meg bennünket újra a vírus” – hangsúlyozta végül Orbán. Bezárt iskolák >>

error: Content is protected !!