1 perce jött a hír!!! AZONNALI ISKOLABEZÁRÁS A KORONAVÍRUS MIATT! Sok szülő érintett! Ezeket az intézményeket zárják be:

1 perce jött a hír!!! AZONNALI ISKOLABEZÁRÁS A KORONAVÍRUS MIATT! Sok szülő érintett! Ezeket az intézményeket zárják be:

Elmarad az iskolakezdés Győrújfalun, koronavírusos az egyik tanító.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ döntése alapján holnap nem nyit ki a Győrújfalui Általános Iskola, a gyerekek nem kezdhetik meg a 2020-2021-es tanévet. A döntés meghozatala során az az Oktatási Hivatal protokollját követték.
„Sajnálatos módon egy tanító nénink pozitív Covid-tesztet produkált, aki a múlt héten tantestületi ülés keretein belül ráadásul a teljes tanári karral érintkezett. Ha minden a reményeink szerint alakul, akkor szeptember 7-én (hétfőn) kezdődik a tanítás az intézményünkben” – írta közösségi oldalán Nagy Imre Attila polgármester.

Információink szerint a múlt hétfőn megtartott tantestületi értekezlet után az egyik tanító néni másnap lázas lett. Az orvosi vizsgálat, majd koronavírus-teszt után derült ki, hogy pozitív eredményt produkált. Emiatt most a nevelési értekezleten résztvevő pedagógusok is karanténba kerültek, s őket is tesztelik. Ha nem találnak újabb esett, akkor jövő hétfőn indulhat az iskola Győrújfalun. Addig a digitális oktatás nem kezdődik el a tanintézményben.

Épphogy elindult a tanév, két fővárosi intézményben is megjelent a koronavírus.

Ma hivatalosan becsengettek az általános- és középiskolákban, a koronavírus miatt pedig rendhagyó tanévre készülnek országszerte az intézmények. Van, ahol máris fel is ütötte a fejét a járvány: bár hivatalos közlemény még nem jelent meg, de úgy tudni, az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában több tanár is megfertőződött. Erről elsőként egy szülőknek kiküldött e-mailre hivatkozva az ittlakunk.hu számolt be. A 24.hu-nak az iskola részéről megerősítették a levél valódiságát, melyből kiderül, hogy 3 angol anyanyelvű tanár fertőződött meg koronavírussal, de mindhárman tünetmentesek. Az oktatókkal 30-an érintkeztek, akiket a héten tesztelnek majd. Az oktatási intézmény épületét fertőtlenítik. A tanítási rend menetéről még folynak az egyeztetések.

A másik érintett intézmény a XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium, ahol többen a gólyatáborban fertőződtek meg.

„A tábor az iskolától helyét és idejét tekintve jól elhatárolódott, valamint az iskola tanulóinak csak bizonyos körét érintette” – mondta a 444.hu megkeresésére az igazgató, hozzátéve: az Operatív Törzs utasításainak megfelelően jártak el, a történtek pedig a tanévkezdést semmiféleképp nem érintik.

error: Content is protected !!