Falusi CSOK 2023 – meghosszabbítja a kormány a falusi CSOK-ot! Több millió forintot kapnak a családok!!!

Falusi CSOK 2023

Falusi CSOK 2023

Falusi CSOK 2023 – „Meghosszabbítjuk az eredetileg június 30-án lejáró falusi csok igénylési határidejét december 31-ig. Így további fél évig lesz elérhető 2678 településen” – közölte a kormány a Facebookon.

Tavaly 127 milliárd forintnyi CSOK-ot és falusi CSOK-ot vett igénybe a lakosság, ami 4%-os éves növekedést és új csúcsot jelentett. 40 ezer CSOK és falusi CSOK szerződést kötöttek a háztartások, ami évi 22%-os darabszám-növekedést mutatott. Ebből mintegy 31 ezer kapcsolódott lakástranzakcióhoz, vagyis a lakástranzakciók mintegy 20%-a esetében vehettek igénybe a vásárlók CSOK-ot.

A miniszterelnök szerint bevált az összes támogatási forma a családoknál, ezért április után, ha a Fidesz megnyeri a választást, a kormány meghosszabbítja, sőt kiegészíti és fel is erősíti a családtámogatásokat – írtuk január végén Orbán Viktor akkori bejelentése alapján. A kormány azóta több alkalommal jelezte, hogy megtartja, szükség esetén pedig kibővíti a családtámogatásokat, de változtatások lehetnek a programokban, például a CSOK összegének szükséges aktualizálásról is beszélt egy alkalommal Gulyás Gergely miniszter.

LAKÁSTÁMOGATÁSOKRA 491, A BABAVÁRÓ HITELHEZ KAPCSOLÓDÓ TÁMOGATÁSOKRA 175, A CSOK-OS LAKÁSOK ILLETÉKMENTESSÉGÉRE 40, NAGYCSALÁDOS AUTÓTÁMOGATÁSRA 9 MILLIÁRD FORINTOT KÖLTHET JÖVŐRE AZ ÁLLAM A 2023-AS KÖLTSÉGVETÉS TERVEZETE SZERINT.

CSOK 2023 —> TOVÁBBI FELTÉTELEK ITT!!!

error: Content is protected !!