98 EZER FORINTOS TÁMOGATÁST KAP SOK CSALÁD JANUÁRTÓL!!! MUTATJUK KI KAPJA MEG:

98 EZER FORINTOS TÁMOGATÁST KAP SOK CSALÁD JANUÁRTÓL!!! MUTATJUK KI KAPJA MEG: BÁRMELYIK CSALÁD MEGKAPHATJA ÉVENTE 1-SZER, AKÁR 1 GYERMEKRE IS! SZINTE BÁRKI MEGKAPHATJA! 120 EZER FORINT szülési segély, támogatás, 98 EZER FORINT gyermek óvodai vagy iskolai költségeire, oktatásra , 28.500 FORINT IDŐSEKNEK, NYUGDÍJASOKNAK! – A LEGTÖBBEN NEM ISMERIK A LEHETŐSÉGET! CSALÁDOK FIGYELEM! ÍGY KAPHAT A CSALÁDI PÓTLÉK MELLÉ 98 EZER FORINTOT! MÁR 1 GYERMEK UTÁN IS MEGKAPHATJA! BÁRKI ÉLHET A LEHETŐSÉGGEL, NEM JÖVEDELEMFÜGGŐ! Az önsegélyező pénztárnak, mint a többi pénztárnak is, az a célja, hogy a családok öngondoskodási hajlandóságát erősítsék. Más-más célra valók, de mindegyiket támogatja az állam is. A háromból kettő jól ismert, de a harmadikat még kevesen ismerik, ez a kevésbé ismert az önsegélyező pénztár. Pedig ennek is megvan létjogosultsága a gyerekes családoknál, de használata némi pénzügyi előre gondolkodást és tervezést is igényel.  Íme a három pénztártípus, amire adó visszatérítést lehet igénybe venni:
 • A sokak által ismert és kedvelt egészségpénztár.
 • A régóta meglévő önkéntes nyugdíjpénztár.
 • A kevesek által ismert önsegélyező pénztár.
Most a teljesség igénye nélkül az önsegélyező pénztár legfontosabb tulajdonságait szeretném bemutatni. A többi pénztárhoz hasonló, az öngondoskodást próbálja erősíteni két számlatípusával, a közösségi és a saját számlával (én most csak a saját számlával foglalkozom). Mire használhatod fel?
 • szülési segély (120.000 Ft)
 • terhességgel összefüggő orvosi kiadások (számlával igazolva, összeghatár nélkül)
 • igazolt jövedelemkiesésre (GYED, GYES közötti különbségre)
 • családi pótlékra jogosult gyermek oktatási költségére (98.000 Ft/gyerek/év)
Mi van, ha mégsem lesz gyerekünk?
 • igazolt jövedelem kiesésre táppénz, munkanélküliség esetén
 • otthoni vagy idősgondozásra (28.500 Ft/hó)
 • gyógyszerekre vagy gyógyászati segédeszközökre
 • temetési támogatásra (hozzátartozóra is)
Miért éri meg, ha csak a saját pénzemet kapom vissza? A 20%-os jövedelemadó-visszatérítés miatt, amit évi 150.000 Ft-ban maximalizáltak. Ha több pénztárnak is tagja vagy (nyugdíj, egészség, önsegélyező), akkor az összesre tudsz 150.000 Ft-ot igénybe venni. Ebből adódóan évente maximum 750.000 Ft-ot érdemes befizetni a pénztárakba, de ezt megteheti a párod is és Te is. Extra tipp: ha itt két évre lekötöd a pénzed, akkor újabb 10 %-os adóvisszatérítésre vagy jogosult, viszont ne felejtsd, ebben az esetben két évig nem nyúlhatsz a pénzhez! De milyen jól fog jönni pl. a GYES időszakában! Mire figyeljél? Ha alacsonyabb jövedelmű vagy, vagy sok gyermeked van, fizetsz-e annyi személyi jövedelemadót, hogy a visszatérítést igénybe tudd még venni! Először 180 nap múlva tudod felhasználni. A pénztárnak is vannak működési költségei, így ne számolj a teljes visszatérítéssel, de még így is megéri. Biztonságos? Igen, biztonságos. Befektetési politikájuk a bankbetét és kötvény jellegű megtakarításokat preferálja, minimális lehetősége van részvény típusú megoldást választani, már csak az időtávokból adódóan is. Banki kamat környéki hozama van, az adókedvezményen (ami önmagában 20%) felül. Érdemes végiggondolni, hogy a családod hogyan tudja az előnyeit kihasználni:
 • Kiváló lehetőség lehet az évről évre ismétlődő iskolakezdésre itt gyűjteni.
 • Akik babát terveznek, és fizetnek személyi jövedelemadót, azoknak szinte kötelező, mert bizony lesz jövedelemkiesésük.
 • De ezzel a megoldással egy hosszabb táppénzes időszakra is fel tudsz készülni, és biztonságot adhat ez az elkülönített pénz.
error: Content is protected !!