300 EZER FORINT TÁMOGATÁS!!! EGYÖSSZEGBEN KAPHATOD MEG A PÉNZT, 1 HÉTEN BELÜL >>

300 EZER FORINT TÁMOGATÁS!!! EGYÖSSZEGBEN KAPHATOD MEG A PÉNZT, 1 HÉTEN BELÜL >>

AKÁR 330 EZRET KAPHATSZ EGY ÖSSZEGBEN! – KÉRELEM KELL HOZZÁ – ÍGY IGÉNYELD – MUTATJUK!

A támogatást a következő törvény szabályozza :
joghely 1991.évi IV. törvény 25-29.§ – a, 454/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet
a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról

ÁLLÁSKERESÉSI JÁRADÉK ILLETI MEG AZT A SZEMÉLYT AKINÉL AZ ALÁBBI EGYÜTTES FELTÉTELEK FENNÁLLNAK:
a) álláskereső,
b) az álláskeresővé válását megelőző három éven belül legalább 360 nap jogosultsági idővel rendelkezik,
c) munkát akar vállalni, de önálló álláskeresése nem vezetett eredményre, és számára az állami foglalkoztatási szerv sem tud megfelelő munkahelyet felajánlani.

A MUNKAHELY AKKOR MEGFELELŐ HA AZ ÁLLÁSKERESŐ :

1) EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTA SZERINT a munka elvégzésére alkalmas;
2) VÁRHATÓ KERESETE az álláskeresési járadék összegét eléri (ha az álláskeresési járadék összege a kötelező legkisebb munkabérnél alacsonyabb, akkor a kötelező legkisebb munkabér összegét kell figyelembe venni )
3) MUNKAHELYE ÉS A LAKÓHELYE KÖZÖTT NAPONTA – tömegközlekedési eszközzel – TÖRTÉNŐ ODA- ÉS VISSZAUTAZÁSI IDEJE AZ ALÁBBI IDŐTARTAMOKAT NEM HALADJA MEG : a) alapesetben a három órát b) tíz éven aluli gyermeket nevelő nő álláskereső esetében a két órát c) tíz éven aluli gyermeket egyedül nevelő férfi álláskereső esetében két órát d) megváltozott munkaképességű álláskereső esetében az általa igénybe vehető közlekedési eszközzel – történő oda- és visszautazás ideje a két órát
4) FOGLALKOZTATÁSA MUNKAVISZONYBAN TÖRTÉNIK
5) A 25. életévét betöltött olyan álláskereső esetében, aki sem álláskeresési járadékra, sem nyugdíj előtti álláskeresési segélyre nem jogosult, és nem vesz részt munkaerő-piaci programban vagy nem részesül munkaerő-piaci szolgáltatásban a fentieken kívül a munkahely abban az esetben is megfelelő, ha a foglalkoztatás közfoglalkoztatási jogviszonyban történik.

A JÁRADÉK NAPI ÖSSZEGE A FOLYÓSÍTÁS TELJES IDŐTARTAMA ALATT a járadékalap 60 százaléka, amely azonban nem lehet magasabb a jogosultság kezdő napján hatályos kötelező legkisebb munkabér napi összegénél. (2016. január 1-től ez az összeg: 5110 Ft/nap. 2017-TŐL változni fog.)

Álláskeresési járadék folyósítása időtartamának hátralevő idejére eső összegének egy összegben történő kifizetése iránti kérelem – van rá lehetőség, hogy az álláskeresési járadékot egy összegben fizessék ki, erről bővebb tájékoztatást a helyileg illetékes kormányablaknál tud kérni, illetve ezen az e-mail címen : E-mail: 1818@1818.hu

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!

error: Content is protected !!