30 EZER FORINT LEHET A CSALÁDI PÓTLÉK >>> MÉG A VÁLASZTÁSOK ELŐTT BEJELENTI A FIDESZ…

30 EZER FORINT LEHET A CSALÁDI PÓTLÉK >>>

MÉG A VÁLASZTÁSOK ELŐTT BEJELENTI A FIDESZ…

Kormányzati körökből jött a híresztelés, hogy emelnék a csp-t a választás előtt!!!

30 EZER FORINT LEHET A CSALÁDI PÓTLÉK >>>Beveti a Fidesz a családipótlék emelést

Megtoldhatja a családi pótlék, vagy hivatalosan a nevelési támogatás összegét a kormány. Az információk szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma készülő demográfiai programjának fontos eleme lenne a gyerekek után járó pénz emelése. Felvetödőtt az is, hogy aki nem dolgozik az ne kapjon családi pótlékot, mert sokan kihasználják ezt a rendszert!
A plusz összeggel és a többi intézkedéssel havonta akár több tízezer forinttal több pénzhez juthatnak a családok. A családi pótlékhoz 2008 óta nem nyúltak. Egyelőre nem tudni, hogy mennyivel nőhet a támogatás összege. De a gyerekvállalás ösztönzésére és hosszú távon a népességfogyás mérséklésére a több családi pótlék mellett más is lehet a csomagban: Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára korábban azt mondta, kíváncsian figyelik a lengyel családtámogatási programot.

Lengyelországban egy évvel ezelőtt bevezetett 500 plus program lényege, hogy minden második és további gyermek után havi 500 zloty azaz 35 ezer forint támogatást fizetnek.

A jelenlegi előrejelzések az mutatják, hogy a jövőben is folytatódni fog a magyar népességfogyás, egyes becslések ­­6- ­­7 millió főt valószínűsítenek 2060-ra. Orbán Viktor miniszterelnök múlt hét pénteken ígéretet tett arra, hogy a 2018-as választások után – mint fogalmazott – „egyértelmű, súlyos, demográfiára összpontosító gazdaság- és társadalompolitikát kell folytatnunk.” A szülők pénztárcáját a családi adókedvezmények bővítésével is kímélheti a kormány, de hasonló intézkedés lehet a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) emelése is. Bod Péter Ákos közgazdász szerint a családi pótlék főleg a kis keresetű szülőknek jelenthet számottevő segítséget.

Egy bizonyos jövedelem felett a családi pótlék emelésének nincs jelentősége. Az adókedvezményeknek már annál inkább van: ami pedig a jobban kereső rétegnek kedvez – mondta a közgazdász, aki hozzátette: a családtámogatás mellett fontos lenne biztosítani a munkaerőpiacra való visszatérést is. Kiszelly Zoltán politológus úgy vélte, hogy a lengyel program bevezetése helyett többek között a gyermekneveléshez szükséges termékek áfacsökkentésében kell gondolkodni.

Ha bővítik az ingyenes szolgáltatásokat is, még több diák jut ingyenebédhez és -tankönyvhöz, az pozitív üzenet lehet a választóknak – mondta Kiszelly, aki szerint a jelenlegi kormány jellemzően eddig is inkább a családi adókedvezményeken keresztül támogatta a családokat.

error: Content is protected !!