2024 Szeptember 1-től megváltozik a személyi igazolvány, minden Magyar érintett! Ez lesz helyette:

2024 Szeptember 1-től megváltozik a személyi igazolvány, minden Magyar érintett! Ez lesz helyette:

2024 Szeptember 1-től megváltozik a személyi igazolvány, minden Magyar érintett! Ez lesz helyette: Szeptember 1-től indul a Digitális Állampolgárság Program, amivel hivatalos ügyek intézése mellett a rendőrségi igazoltatás esetén is elég lehet az okostelefonunkat használni.

További friss híreink

Ha a rendőrnél van Novamobil eszköz, az igazoltatás a Digitális Állampolgár alkalmazásban generált QR-kód beolvasásával történik.A kód segítségével a rendszer automatikusan ellenőrzi az igazoltatott személy adatait a kiválasztott adatbázisokban, majd az eredményt a Novamobilon jeleníti meg, írta a vezess.hu.




Az új rendszer szerint minden 14 év feletti, személyazonosító okmánnyal rendelkező, és a megfelelő operációs rendszerrel működő telefont használó személy hozzáférhet a nemzeti digitális irattárca-szolgáltatáshoz. Az applikációba a személyi igazolványt, a jogosítványt, és az útlevelet lehet majd feltölteni, hogy aztán digitálisan használhatóak legyenek. Dömötör Csabának, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának elmondása szerint az alkalmazás digitális aláírás funkciót is kínál majd, amivel az így létrehozott dokumentumok közhiteles magánokiratként lesznek elfogadva az Európai Unió minden tagországában.

error: Content is protected !!