2024 január 1-től bevezetik ezt a szigorítást! Most jelentette be a Kormány!

2024 január 1-től bevezetik azt a szigorítást! Most jelentette be a Kormány!

2024 január 1-től bevezetik azt a szigorítást! Most jelentette be a Kormány! A minisztérium közlése szerint a dohánytermékeknél a magyar kormány folyamatosan vizsgálja az árváltozás lehetőségeit.


Azonban azt már elárulták, a kiskorúakat kiszolgáló trafikosok az eddigieknél súlyosabb büntetésekre számíthatnak.

Mindenféleképpen hangsúlyozni kell, az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a dohánytermékek árusítása helyéül szolgáló trafikok működésében komoly szigorítás várható. Ugyanis a 18 éven aluliak dohánytermékkel való kiszolgálása még mindig nagyon nagy problémát jelent – válaszolta a Blikk megkeresésére az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóosztálya.

Ugyan a tárcánál még nem tudták megmondani, mikor lép hatályba az új rendelkezés. Ám azt kilátásba helyezték, hogy
magasabb pénzbírságra és hosszabb zárva tartásra, vagy akár az engedélyük elvesztésére is számíthatnak azok a trafikok, melyek kiskorúakat szolgálnak ki dohánytermékkel.

Ha ugyanis egy dohányboltról kiderül, hogy így tett, az eljáró hatóság egy időre bezárhatja. Ez a zárva tartási idő növekszik majd a szigorított szabályozással. Ismétlődő szabálysértés esetén pedig a trafik üzemeltetési jogának visszavonása is opció lesz.
A minisztérium közlése szerint a dohánytermékeknél a magyar kormány folyamatosan vizsgálja az árváltozás lehetőségeit. Az is kiderült, hogy a dohánytermékeket a jövőben is csak az erre kijelölt üzletekben, tehát trafikokban lehessen beszerezni, és ez vonatkozik az új generációs dohánytermékekre is: a hevítéses és elektromos cigarettákra is.

A kormány célja, hogy ezeknek az internetes beszerzési lehetőségeit megszüntessék, és csak ellenőrzött körülmények között, a trafikokban történhessen meg.

( Friss hírek itt )

error: Content is protected !!