15 éve nem látott hőség vár ránk, kiadták a legmagasabb riasztást is! Kötelező a pihenőidő!

15 éve nem látott hőség vár ránk, kiadták a legmagasabb riasztást is! Kötelező a pihenőidő!

15 éve nem látott hőség vár ránk, kiadták a legmagasabb riasztást is! Kötelező a pihenőidő! Magyarországot is érinti Hőségriadó, olyan meleg lesz, hogy akár a munka is elmaradhat, aki kint dolgozik !!


Friss hírek

Az El Niño jelenség során a Csendes-óceán melegebb vize keletre tolódik. Ennek hatására az egész bolygó hőmérséklete 0,2 Celsius-fokkal emelkedhet. Bár ez elsőre nem hangzik olyan durvának, az ilyen aprónak tűnő eltérések is jókora kilengéseket tudnak produkálni. Az El Niño jelenség során az amerikai kontinens északi részén szárazság, a délin intenzív esőzések és áradások várhatóak, míg Európában hidegebb és szárazabb telek lehetnek. Az El Niño a monszunok erejét gyengíti, kevesebb eső esik, ez viszont kihatással van a terméshozamokra – egy erőteljesebb El Niño alatt az éhezők száma milliós nagyságrenddel nőhet.40 fok is lehet –  tetőzhet az ország nagy részén a forróság: 33 és 39 fok közötti értékekre kell számítani, egy-egy helyen a kerekített 40 sem lehetetlen. Melegebbet a déli országrészben mérhetünk, még hidegebbet északkeleten.

Az éjszakák is egyre melegebbek lesznek, nem lesz ritka a trópusi éjszaka, de 25 fok körüli minimumra is esély mutatkozik.

A forróság: 40 fok is lehet, piros figyelmeztetés!

Pénteken egy hidegfront érkezik, zivatarokkal!

Figyeljünk oda, másod- ill harmadfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a hőség miatt. Fogyasszunk elegendő (napi 2-4 liter) folyadékot, kerüljük az alkoholos italokat, illetve a cukros, magas koffeintartalmú üdítőket is.

error: Content is protected !!