Változás a rezsinél – Újabb rendkívüli bejelentést tett az MVM Next!

Változás a rezsinél – Újabb rendkívüli bejelentést tett az MVM Next!

Az MVM bejelentette, hogy júniustól nem küld kisebb részszámlákat az ügyfeleinek. Amennyiben az nem ér el egy bizonyos összeget, akkor csak a következő hónappal együtt kell befizetni.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. arról értesítette az ügyfeleit, június 1-jétől nem készít és nem küld részszámlát, amennyiben az elszámolása nem éri el a bruttó 1836 forintot (nettó 1446 forint) – írja a haszon.hu.
Amennyiben a havi elszámolás nem éri el ezt az összeget, akkor a következő hónappal együtt kell befizetni. Azonban ha a kettő együtt sincs bruttó 1836 forint, tovább tolódhatnak, így akár több hónap is összevonódhat.

A portál beszámolója szerint így összeghatártól függetlenül mindig küldik az elszámolószámlákat a diktálás vagy a mérő éves leolvasása után.
Egyébként Lantos Csaba energiaügyi miniszter már korábban kijelentette, ebben az évben nem emelkedik se az áram, se a gáz, se a távhő rezsicsökkentett lakossági ára, a rendszerhasználati díjhoz sem nyúlnak hozzá. A miniszter a rezsicsökkentési rendszerre és a 2023-as költségvetésben négyszereződő Rezsivédelmi Alapra utalva elismerte, hogy „ennek a költségvetésen keresztül mindannyian fizetjük az árát”.

error: Content is protected !!