Site icon Hitel fórum – családi pénzügyek

Tökéletes tepsis Raffaello!!!

Az egyik legfinomabb kókuszos sütemény, amit valaha készítettem. Minden alkalomra jó választás, mert az íze megunhatatlan.

Hozzávalók

A tésztához:

A tepsi kikenéséhez:

A krémhez:

A tetejére:

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk.A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal- hogy ne törjük össze – habba forgatjuk.Megvizezett késsel kenegetve kivajazott, kilisztezett nagy tepsibe simítjuk (kb. 20×30- méret )

Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok) kb. 20 percig sütjük.

A tojássárgáját a pudingporral, 1 deci tejjel és a fele cukorral tökéletesen simára keverjük.A többi, forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár percig alatt sűrüre főzzük.A margarint először magában, majd a többi cukorral keverjük habosra.A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.

Tippem:Fontos, hogy a hütő szekrényben kicsit dermedni hagyjuk.

Exit mobile version