Táblázatot adtak ki a lehetséges 2019-es családi pótlék emelésről! íme a pontos összegek, hogy mennyivel emelkedik az 1,2,3,4,5 gyermekesen családi pótléka ha elfogadják a javaslatot :

Bizony jól látják, ismét téma a családi pótlék emelése. Mint minden évben idén is megpróbálják azt, amit 2008 óta nem sikerült, a családi pótlék összegét emelni.

Most épp az egyedülálló szülők oldaláról próbálják megközelíteni a dolgot, hiszen a rendelkezésre álló adatok szerint Magyarországon minden ötödik család egyszülős, és köztudott, hogy az ilyen családok szegénységi kockázata igen magas.

De lássuk, mit jelent ez számokban?

csp_emeles_tablazat_1.jpg

Az alábbi táblázat szemlélteti, hogy a törvénymódosítási javaslat elfogadása után hogyan alakulnának a családi pótlék összegei.

A fenti adatokból egyértelműen látható, hogy a tervezet szerint nem csak az egyedülállók családi pótlékát növelnék meg, hanem a többi érintett családét is. Ez jó hír lehet az egy és kétgyermekes családoknak is, hiszen a tavaly kiadott KSH jelentés szerint a pozitív családpolitikai intézkedések ellenére jelentősen romlott a családok jövedelmi helyzete, csupán a nagycsaládosoknál javult érezhetően.

Kérdés, hogy vajon megtörik-e a jég az évek óta befagyasztott családi pótlék felett?

error: Content is protected !!