Riasztást adtak ki a durva szél és eső miatt – újra itt van a lehűlés!

Riasztást adtak ki a durva szél és eső miatt – újra itt van a lehűlés!

Főleg Pest megyében és környékén akár 60-70 km/órával is fújhat a szél reggel, napközben a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén továbbra is előfordulnak majd erős lökések. A hőmérséklet 6 és 18 fok között alakulhat.

Nyugat felől lassan tovább folytatódik a felhőzet-növekedés, de az Alföldön akár többórás napsütésre is számíthatunk hétfőn, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében fordulhat elő eső, záporeső, majd késő délutántól a csapadéksáv kelet felé mozdul tovább. Az északnyugati, nyugati szelet főként az ország északnyugati felében kísérhetik erős lökések. A hőmérséklet délután 6 és 18 fok között várható, délkelet felé haladva mérhetjük majd a magasabb értékeket. Késő estére 4 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Az erős északnyugati szelet a középső-északi országrészben, főként Pest megyében és környékén még 60-70 km/h-t elérő lökések is kísérhetik a reggeli órákban. Reggeltől veszít erejéből a szél, de napközben a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén továbbra is előfordulnak viharos közeli széllökések.

error: Content is protected !!