Rendkívüli Kormányinfó – Váratlan időpontban érkeznek a rendkívüli bejelentések!

Rendkívüli Kormányinfó – Váratlan időpontban érkeznek a rendkívüli bejelentések!

Rendkívüli Kormányinfó – Váratlan időpontban érkeznek a rendkívüli bejelentések! Sajtótájékoztatót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön 13 órától a Miniszterelnöki Kabinetirodában Kormányinfó – Mit, miért tesz a kormány? címmel – közölte Kormányzati Tájékoztatási Központ.

( Friss hírek )

Portfolio szerint a témák között minden bizonnyal szó lesz a nemzeti konzultációról, az EU-források érkezéséről, illetve késlekedéséről, energetikai ügyekről (miután Bulgária súlyos adót vet ki az orosz vezetékes gáz tranzitjára), adózási változásokról (a túró rudi áfacsökkentésétől a vállalkozói adóváltozásokig és az üzemanyag jövedéki adójával kapcsolatos friss változásig), de a háborús fejleményekről és az uniós bővítésről is. Utóbbival kapcsolatos a legfrissebb hír, hogy hamarabb lehet EU-tagország Ukrajna, mint bárki várta.
A kormányülés témái között vélhetően a brüsszeli tervek is felbukkanhattak, például a migrációs paktum, legalábbis a miniszterelnök posztja alapján.

Brüsszelben súlyos kérdések vannak napirenden. A rezsicsökkentést eltörölnék, a kamatstopot megszüntetnék, az ukránoknak még több pénzt adnának a brüsszeli bürokraták. Ideje, hogy a magyar emberek hangját is meghallják

– írta Orbán Viktor a Facebook-oldalán, aki ezzel utalt a hamarosan induló nemzeti konzultációra. A holnapi kormányinfón jó eséllyel dominálhatnak a külpolitikai, főként uniós ügyek: az EU-s tárgyalások, a kohéziós források felszabadítása és az orosz–ukrán háború fejleményei.error: Content is protected !!