Rendkívüli bejelentés érkezett a maszkviselésről – 1 perce jelentették be!

Rendkívüli bejelentés érkezett a maszkviselésről – 1 perce jelentették be!

Rendkívüli bejelentés érkezett a maszkviselésről – 1 perce jelentették be! A fertőző megbetegedések számának emelkedése miatt, november 8-ától, szerdától, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház valamennyi tagkórházában (Nyíregyházi Jósa András Tagkórház és Sóstói úti telephelye, Nagykállói Sántha Kálmán Tagkórház, Mátészalkai Tagkórház, Fehérgyarmati Tagkórház, Vásárosnaményi Tagkórház, Nyírbátori Szakrendelő) kötelező a maszkviselés a járó- és fekvőbeteg-ellátást végző részlegeken – közölte hivatalos honlapján az egészségügyi intézmény.

A járóbetegek és a látogatók az udvaron nem kötelesek a maszkviselésre, de az épületeken belül és a kórtermekben igen.

Az osztályokon ápolt betegeinknek a kórtermekben nem kell maszkot hordaniuk, de amikor kilépnek a folyosóra, vizsgálatra mennek vagy látogatót fogadnak, újra fel kell tenniük azt – részletezték, és köszönik a lakosság megértését és együttműködését.

Korábbi bejelentés :

8000 forintos büntetésre számíthat, aki nem hord maszkot!

Itt a fekete leves: Holnaptól, Október 25-től jön a kötelező maszkviselés! Egyre több kórházban vezetik be újra a kötelező maszkviselést a Covid és más légúti kórokozók gyors terjedése miatt. A győri kórház ápolási osztályán szerda óta látogatási tilalom van a sok covidos eset miatt. Rusvai Miklós szerint sok helyen emelkedik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben.

Azt javasolja, a rizikócsoportba tartozók újra oltassák be magukat.

A víruskutató úgy gondolja, a rizikócsoportba tartozó – cukorbeteg, daganatos beteg, szívbeteg, vagy magas vérnyomással küzdő – embereknél továbbra is súlyos következményei lehetnek a koronavírus-fertőzésnek, ezért nekik azt javasolja, oltassák be magukat még egyszer.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) szerint ugyanakkor jelenleg csak elszigetelt Covid-fertőzések vannak, és a vírus országos járványos terjedése nem tapasztalható.

Rendkívüli bejelentés érkezett a maszkviselésről – 1 perce jelentették be!

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szerint fertőzések csak elszigetelten fordulnak elő, azt írják: „a koronavírus országos járványos terjedése nem tapasztalható”.

Nem csak a fővárosban, vidéki kórházakban is hasonló lépésekre kényszerült a vezetés.

„Intézményünk Ápolási Osztályán Covid–19 megbetegedés okozta halmozódás miatt, 2023.10.18-tól határozatlan ideig látogatási tilalom van érvényben” – írta szerdán a győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház, majd csütörtökön már a maszkviselés visszatértéről adtak hírt, az ok a Covid-fertőzések számának növekedése.

„Az ősz beköszöntével a Covid–19 és egyéb légúti kórokozók okozta megbetegedések előfordulási gyakorisága is ugrásszerű emelkedést mutat.”

Emiatt a kórházban a látogatóknak kötelező a kézfertőtlenítés és a maszk használata is az összes fekvőbetegosztályon.

Október 18-tól újra kötelező a maszkviselés a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban is, az intézmény vezetése „az akut légúti tünetekkel orvoshoz fordulók számának növekedése miatt a betegek és kísérőik számára visszavonásig újra

kötelezővé tette az orrot és szájat is eltakaró maszk folyamatos viselését,

a Rendelőintézetben és az intézmény valamennyi ambulanciáján, szakrendelésén, az ezekhez tartozó vizsgálókban, valamint a várakozó és közlekedő terekben.”

Munkaszüneti napok 2024 – fontos bejelentés érkezett >>>

error: Content is protected !!