Rendkívüli hír! Nagyon sok magyarnak jár le a TB-je jövőhét szerdán!

SÜRGŐS!!! TÖBB EZREN VESZÍTIK EL A TB-T NAPOKON BELÜL ÉS A LEGTÖBB EMBERNEK FOGALMA SINCS RÓLA! Tájékozódjon, minél előbb, mert ha érintett, akkor napokon belül bukja a TB-jét!

Sok fiatal fejezte be a felsőfokú vagy középfokú tanulmányait idén nyáron, de nagyon soknak nem sikerül azonnal munkát találnia. A 15-24 éves korosztály munkanélküliségi rátája 5,4 százalékkal 12,8 százalékra csökkent , derült ki a KSH friss adataiból, de még mindig ebből a korcsoportból került ki a munkanélküliek ötöde.

Mikortól kell fizetni TB-t?

Október 31-én jár le a diákigazolványuk a frissen végzett diákoknak, nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy nem csak a diákigazolvány lesz érvénytelen, hanem megszűnik a biztosítási jogviszonyuk is. Ettől az időponttól azoknak a fiataloknak, akiknek nem sikerült elhelyezkedniük az egészségügyi szolgáltatási járulékot maguknak kell fizetniük, ez pedig jelenleg havonta 7110 forint.-írja a penzcentrum.hu

Nem kell megijedni, még egyelőre nem késett el senki, mert érvényben van egy 45 napos türelmi határidő, így az érintetteknek december 16-tól kell fizetniük maguk után a járulékot.

Hogyan kell fizetni?

A járulékfizetési kötelezettséget a határidő lejártát követően 15 napig lehet jelezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV). Letölthető az adóhatóság honlapjáról a bejelentéséhez szükséges adatlap (T1011), vagy a NAV ügyfélszolgálatain is beszerezhető. Ezt többféle módon lehet eljuttatni a hatósághoz, akár postán, be lehet vinni9 személyesen, vagy elektronikus úton ügyfélkapun keresztüllehet elküldeni.

Banki átutalással és csekken is teljesíthető minden hónap 12-ig a befizetés.

A bejelentkezéshez a nyomtatványon kívül még a következő iratokra van szükség:

személyazonosításra alkalmas igazolványlakcímkártyaadóigazolványTAJ kártyaha nem az igénylő jár el az ügyben, akkor meghatalmazásra is szükség van.Kinek nem kell fizetnie?

Az alacsony jövedelemmel rendelkezők kérhetnek fizetési mentességet, a járási hivatal állapítja meg az erre való rászorultságot, az egy főre jutó havi jövedelem alapján. Abban az esetben, ha a családban élőknél nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120 százalékát az egy főre jutó jövedelem, jelenleg a 34 200 forintot, az egyedül élőknél pedig az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 százalékát, azaz a 42 750 forintot, akkor a fizetési kötelezettség alól mentesülhetnek.

error: Content is protected !!