Rendkívüli hír jött a nyugdíjasoknak – Ennek a pénznek sokan örülni fognak

Rendkívüli hír jött a nyugdíjasoknak – Ennek a pénznek sokan örülni fognak

Rendkívüli hír jött a nyugdíjasoknak – Ennek a pénznek sokan örülni fognak:  Az infláció, a drága élelmiszerek és az alacsony nyugdíjak miatt az ősz közeledtével egyre többször kerül szóba, hogy vajon lesz-e nyugdíjkorrekció, emelés, vagy bármi, ami kicsit is könnyebbé teheti a szépkorúak életét. Tegnap megírtuk, hogy mekkora lehet az őszi emelés. De mikor jön, ha jön?

Ahogy írtuk, januárban 15 százalékkal emelték a nyugdíjakat, így a kormány által előre jelzett infláció (17,5 százalék) alapján 2,5 százalékkal, míg a nyugdíjasinfláció alapján akár 3-3,5 százalékkal is emelkedhet a nyugdíjak összege.
Mindez azt jelenti, hogy novemberben már az emelt összeget folyósíthatják a nyugdíjban, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek, továbbá visszamenőlegesen az év elmúlt 10 hónapjára, illetve a 13. havi nyugdíjra is megkapják a pótlólagos nyugdíjemelési különbözetet.

De pontosan melyik nap?

A nyugdíjakat minden hónap 12-én utalják, vagy ha ez hétvégére esik, akkor a 12-éhez legközelebb eső munkanapon.

Azok kapják a leghamarabb tehát, akiknek nem a postás viszi a pénzt. A posta ugyanis hónap 12-én kezdi a kézbesítést és 12 napon át végzi. Az év hátralévő részében az utalás napjai így alakulnak:
Szeptemberben és októberben a hónap 12. napja hétköznap, így az utalás napja szeptember 12., kedd. Októberben pedig 12-e, csütörtök.

Novemberben a 12-e hétvégére esik, így már két nappal előbb, november 10-én, pénteken küldik a bankszámlákra a pénzt.

A decemberi nyugdíj pedig jócskán előbb jön az ünnepi időszak, az ajándékvásárlások és bevásárlások segítése miatt. A dátum itt december 1., pénteki nap.

error: Content is protected !!